Reise i Europa

Ny app skal bidra til trygge reiser

EU har laget en app hvor du kan få oppdatert reiseinformasjon til alle land i Europa.

SØK OPP: Ved hjelp av EUs nye app og søkemotor kan du få oppdatert reiseinformasjon om samtlige land i Europa. Foto: Martin K. Størbu
SØK OPP: Ved hjelp av EUs nye app og søkemotor kan du få oppdatert reiseinformasjon om samtlige land i Europa. Foto: Martin K. Størbu Vis mer
Publisert

«EU og medlemslandene planlegger for en trygg gjenåpning av Europa. Selv om vi prioriterer folkehelsa, ønsker vi at alle skal ha glede av reisene sine, samt at vi kan gjenforene familie og venner.»

Dette skriver EU i sin begrunnelse for den nye appen og søkemotoren de har lansert.

Fredag presenterte regjeringa nye reiseråd, hvor Spania ble rød-merket igjen og fire nye len i Sverige ble åpnet for oss nordmenn.

Oppdatert info hele tiden

Ved hjelp av den såkalte «Re-open EU»-tjenesten kan du innhente informasjon om hvilke land som er trygge å reise til, og hva det kan være greit å vite før du reiser dit.

Informasjonen i tjenesten blir oppdatert fortløpende og er tilgjengelig på 24 språk.

«Re-open» er en nettapp, men du kan også få den som en app på mobilen ved å velge «legg til på hjemskjerm» i nettleseren på mobilen.

- Nyttig

Utenriksdepartementet (UD) og Folkehelseinstituttet (FHI) sier at de kjenner til denne nye tjenesten:

- Vi kjenner til og lenker til den fra våre reisesider. Denne siden kan være nyttig for reisende som et supplement til UDs reiseinformasjon, sier Siri Helene Hauge, overlege ved FHI, til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.