Ny bussrute lenker nord og sør

Gode nyheter til bussfantaster og dere med flyskrekk. Nå er det mulig å bussloffe fra Mandal i sør til Nordkapp i nord - og det med ett eneste selskap. Praktisk for deg som bor litt lenger unna flyplassene er det også, men er bussalternativet konkurransedyktig på pris?

Med den nye ruten Trondheim-Bodø kan du nå reise fra Mandal i sør til Nordkapp i nord med ett og samme busselskap. Foto: Nor-Way Bussekspress Foto: Bilde fra Nor-Way Bussekspress.
Med den nye ruten Trondheim-Bodø kan du nå reise fra Mandal i sør til Nordkapp i nord med ett og samme busselskap. Foto: Nor-Way Bussekspress Foto: Bilde fra Nor-Way Bussekspress. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag 1. mars åpnet ekspressbussruten mellom Bodø og Trondheim, som knytter Nor-way Bussekspress' rutenett i Sør- og Nord-Norge sammen, slik at vi får et samlet bussrike.

13 og en halv time tar turen, og navnet er faktisk treffende: Ekspressbussen Bodø - Trondheim. Nå høres kanskje en reise som tar i overkant av et halvt døgn ut som noe helt annet enn en ekspress, men det er viktig å huske på at det er en lang strekning og tildels ulendt terreng som skal forseres.

Konkurransedyktig pris?

Prisen i bussrutens første måned er det ingen ting å si på. I hele mars kommer du deg tur-retur Trondheim-Bodø for 795 kroner. Fra april blir det akkurat dobbelt så dyrt, så en tur-retur billett mellom de to byene koster 1.590 kroner.

Med Nor-way Bussekspress' kundekort til 450 kroner sparer du 33 prosent på hver billett. Kortet er personlig, og kan kjøpes både på billettkontorene og på alle bussene. Da kommer en tur-retur billett på 1.066 kroner.

Til sammenligning starter Braathens på 863 og SAS på 742 kroner for den samme strekningen - og så må man vel regne med transport til og fra flyplassen som kommer på et par hundre i tillegg. Så skulle du få fatt i lavprisbilletter på fly er det ikke noe særlig forskjell i pris, men mye å spare på tid.

Billigst

Tar du toget går dette noen timer kjappere enn bussen, men koster i overkant av 1.700 kroner til grønn pris. Bestiller du på NSB sine nettsider kan du få turen til 300 tur-retur.

Bussloffing

Etter samme prinsipp som interrail er det nå mulig å bussloffe med Nor-way Bussekspress' innenlandsbusser. BusPass heter billetten, og prisen er 2.300 kroner for et 3-ukers pass. Barn mellom 4 og 15 betaler 75 prosent, eller 1.725 kroner.

Ekspressbussen Bodø - Trondheim har to daglige avganger, er utstyrt med rullestolheis, og har plassgaranti på alle avganger. Store grupper og handikappede passasjerer bes imidlertid om å reservere plass innen klokken 12 kvelden før.

Ekspressbussen Bodø - Trondheim gir et utvidet reisetilbud mellom Midt- og Nord-Norge.
Ekspressbussen Bodø - Trondheim gir et utvidet reisetilbud mellom Midt- og Nord-Norge. Vis merMer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer