Ny bussrute lenker nord og sør

Gode nyheter til bussfantaster og dere med flyskrekk. Nå er det mulig å bussloffe fra Mandal i sør til Nordkapp i nord - og det med ett eneste selskap. Praktisk for deg som bor litt lenger unna flyplassene er det også, men er bussalternativet konkurransedyktig på pris?

Med den nye ruten Trondheim-Bodø kan du nå reise fra Mandal i sør til Nordkapp i nord med ett og samme busselskap. Foto: Nor-Way Bussekspress Foto: Bilde fra Nor-Way Bussekspress.
Med den nye ruten Trondheim-Bodø kan du nå reise fra Mandal i sør til Nordkapp i nord med ett og samme busselskap. Foto: Nor-Way Bussekspress Foto: Bilde fra Nor-Way Bussekspress. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag 1. mars åpnet ekspressbussruten mellom Bodø og Trondheim, som knytter Nor-way Bussekspress' rutenett i Sør- og Nord-Norge sammen, slik at vi får et samlet bussrike.

13 og en halv time tar turen, og navnet er faktisk treffende: Ekspressbussen Bodø - Trondheim. Nå høres kanskje en reise som tar i overkant av et halvt døgn ut som noe helt annet enn en ekspress, men det er viktig å huske på at det er en lang strekning og tildels ulendt terreng som skal forseres.

Konkurransedyktig pris?

Prisen i bussrutens første måned er det ingen ting å si på. I hele mars kommer du deg tur-retur Trondheim-Bodø for 795 kroner. Fra april blir det akkurat dobbelt så dyrt, så en tur-retur billett mellom de to byene koster 1.590 kroner.

Med Nor-way Bussekspress' kundekort til 450 kroner sparer du 33 prosent på hver billett. Kortet er personlig, og kan kjøpes både på billettkontorene og på alle bussene. Da kommer en tur-retur billett på 1.066 kroner.

Til sammenligning starter Braathens på 863 og SAS på 742 kroner for den samme strekningen - og så må man vel regne med transport til og fra flyplassen som kommer på et par hundre i tillegg. Så skulle du få fatt i lavprisbilletter på fly er det ikke noe særlig forskjell i pris, men mye å spare på tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer