Ny flyrute til "ukjent" millionby

16. september åpner det en rute mellom Oslo og Erbil.

Den nye ruten er myntet på norsk-kurdistanere, men åpner også for spennende ferieturer for eventyrlystne ellers. Foto: Wikipedia
Den nye ruten er myntet på norsk-kurdistanere, men åpner også for spennende ferieturer for eventyrlystne ellers. Foto: Wikipedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har blitt annonsert en rekke nye ruter fra norske flyplasser til utlandet i høst. Det er særlig fra Rygge tilbudet utvides, siden Ryanair etablerer seg her med åtte nye ruter.

De nye rutene går til kjente destinasjoner som Alicante, Barcelona, Brüssel, Madrid. Les mer om høstens nye direkteruter her.

16. september åpner imidlertid en ny rute til en destinasjon som nok ikke er en du hadde gjettet deg til. Da åpner det svenske flyselskapet MCA Airlines en ukentlig flyvning fra Gardermoen til Erbil i det irakiske Kurdistan.

MCA Airlines har allerede opptil syv ukentlige flyvninger mellom Stockholm, Gøteborg og Malmø til Erbil. Nå ønsker de å gå inn i det norske markedet, og tilby nordmenn med kurdistansk tilknytning en enklere måte å komme seg til Kurdistan på. Flytiden er beregnet til seks timer og ti minutter, og det gjøres et stopp i Gøteborg på veien. Prisen er cirka 7.000 svenske kroner for en tur/returbillett.

Millionbyen Erbil vil i løpet av 2009 åpner en splitter ny flyplass med en av verdens lengste rullebaner.

MCA Airlines har i tillegg til ruter til Erbil også ruter til Larnaca på Kypros, Aten, Thessaloniki, Beirut og Basrah i Irak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.