Ny flyvertinnedrakt får slakt

Kritikerne mener Air New Zealands nye uniformer passer best til transvestitter.

Fargene er feil, fasongen er feil, mønsteret er feil. Denne drakten levnes ikke mye heder av de ansatte som skal bruke den. Foto: Air New Zealand
Fargene er feil, fasongen er feil, mønsteret er feil. Denne drakten levnes ikke mye heder av de ansatte som skal bruke den. Foto: Air New Zealand Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Air New Zealand avslørte nylig hvordan flyvertinnene vil se ut når flyselskapet introduserer sin splitter nye flyflåte av Boeing 777-300 fly neste år.

De nye flyene krever nye uniformer, synes selskapet, og dermed fikk de en newzealandsk designer, Trelise Cooper til å lage nye uniformer til kabinpersonalet.

Kabinpersonalets uniformer er en viktig del av flyselskapets image. I tillegg til at de skal være praktiske, ønsker gjerne flyselskapene at de skal få frem selskapets identitet. Eksempler på dette er uniformene til flyvertinnene i Singapore Airlines, som har elementer fra tradisjonelle drakter. Her snakker vi også om at drakten bare finnes i én størrelse - og den må alle flyvertinnene passe inn i.

Upopulær kjole

De nye uniformene har kanskje ikke fått mottakelsen Air New Zealand håpet på. Eller, det er rettere sagt én av uniformene som har vakt oppsikt. Den består av en kjole med et oppsiktsvekkende svart og lyserosa mønster.

Kjolen har ikke vakt begeistring hos flyvertinnene, skriver Sydney Morning Herald. Avisen skriver at en flyvertinne som vil være anonym synes kjolen minner om antrekkene kabinpersonalet kler seg opp i under den årlige flyvningen til homofestivalen Mardi Gras i Sydney.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer