Ny kielbåt med cruiseambisjoner

Fredag legger Color Fantasy ut på jomfrureisen Oslo-Kiel. Skipet er det niende største cruiseskip i verden, og verdens største cruiseskip med bildekk. Vi har vært om bord og kan gi deg en smakebit på den nye Kiel-båten.

Publisert
Sist oppdatert

- Dette er en spesiell stund i mitt liv. Jeg startet dagen med å overføre 2,1 milliarder kroner fra min konto, og totalt har skipet kostet 2,5 milliarder kroner, men jeg kan ikke annet enn å smile - for se hva jeg har fått: Verdens største cruiseskip med bildekk og et vakkert skip. Jeg synes jeg har gjort en god handel, jeg, sa reder Olav Nils Sunde ved den offisielle overleveringen av skipet fra verftet Kværner Masa-Yards i finske Åbo fredag 3. desember.

- Dette er en fantasi som har blitt virkelighet, og når jeg ser skipet nå går det fra virkelighet til fantasi igjen, sa presidenten i Aker Finnyards, Yrjö Julin, om skipet han har bygget.

Vi har besøkt den nye Kiel-ferga og kan gi deg en kikk inn i Norges nye marine stolthet:

    >> Klikk her for å se bildene fra Color Fantasy

    >> Spa, badeland og hyggelige lugarer: Bilder fra skipet i kategorien helse og velvære

>> Nesten like høyt som Oslo Rådhus, og dobbelt så langt som Oslo Plaza er høyt: Klikk her for fakta og priser

Økt kapasitet

Den nye Kiel-båten settes i trafikk 10. desember. Kapasiteten er økt med rundt 1.000 passasjerer på strekningen, og det vil bli noe dyrere å reise med det nye skipet, kontra den "gamle" M/S Kronprins Harald, som er det andre skipet som seiler strekningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer