Ny løsning for ikke-digitale brukere

Du kan bestille coronasertifikatet og få det levert hjem.

CORONASERTIFIKAT: Fra 1. juli kan du få levert coronasertifikatet hjem – en ny løsning for ikke-digitale brukere. F.v.: helsedirektør Bjørn Guldvog, helseminister Bent Høie (H) og assisterende FHI-direktør Gun Peggy Strømstad Knudsen under regjeringens pressekonferanse om bruk av coronasertifikatet tidligere denne måneden. Foto: Fredrik Hagen / NTB
CORONASERTIFIKAT: Fra 1. juli kan du få levert coronasertifikatet hjem – en ny løsning for ikke-digitale brukere. F.v.: helsedirektør Bjørn Guldvog, helseminister Bent Høie (H) og assisterende FHI-direktør Gun Peggy Strømstad Knudsen under regjeringens pressekonferanse om bruk av coronasertifikatet tidligere denne måneden. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under regjeringens pressekonferanse om coronasituasjonen i dag, varslet helse- og omsorgsminister Bent Høie en løsning for coronasertifikat for ikke-digitale brukere.

Frem til nå har coronasertifikatet vært heldigitalt, men fra 1. juli åpner regjeringen opp for at fullvaksinerte brukere kan bestille det og få det levert hjem.

Ikke-digitale brukere

– Vi har nå klar en løsning for coronasertifikatet for dem som ikke kan bruke PC, mobiltelefon eller nettbrett. Fra i morgen kan de ringe informasjonstelefonen for corona og få tilsendt coronasertifikatet i posten. Vi ønsker likevel at flest mulig bruker den digitale løsningen på helsenorge.no, og eventuelt tar en utskrift av sertifikatet hjemme, sier Høie.

Når du ringer Helfo må du oppgi personnummer for å bestille sertifikatet, som blir levert til dom folkeregistrerte adresse. I en pressemelding opplyser helsedepartementet at det ikke vil være mulig å bestille coronasertifikatet til andre adresser enn din folkeregistrerte i Norge.

– Hvis du har gyldig coronasertifikat, får du det tilsendt i posten. Vær oppmerksom på at det kan ta cirka en uke før du mottar sertifikatet, avhengig av postgang. Du må være oppmerksom på gyldighetsdatoen som er 90 dager fra utskriftsdatoen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer