Ny medisin motvirker jetlag

Kan bety slutten på søvnløse netter og svimle dager.

Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som plages av jetlag når du reiser mellom tidssoner? Nå kan problemet være løst.

Jetlag oppstår når vi i løpet av ganske kort tid forflytter oss mange tidssoner, og kroppens indre klokke ikke helt klarer å stille seg inn etter den nye døgnrytmen. Resultatet er søvnløse netter og dager der du går rundt i ørska. Dette er kjedelig både for deg som er på forretningsreise, og skal i viktige møter, og for deg som er på ferie, og går glipp av verdifull sightseeingtid på grunn av ekstrem trøtthet.

Nå har forskere testet ut et nytt medikament, tasimelteon, som skal forhindre jetlag. Det skriver Guardian.co.uk.

Tasimelteon etterligner melatonin (les mer om melatonin hos Lommelegen.no). I to kliniske teststudier ved Brigham and Women's hospital i Boston, har det vist seg at tasimelteon hjalp forsøkspersonene med å falle i søvn, reduserte periodene de våknet i løpet av natten, og fikk dem til å sove lenger. På forhånd ble testpersonenes klokke forskjøvet fem timer fremover - samme tidsforskjell som mellom New York og London.

I forhold til kontrollgruppen, som fikk et placebo, sov testpersonene i gjennomsnitt 48 minutter lenger, og periodene de var våkne i løpet av natten var 34 minutter kortere enn kontrollgruppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer