Ny ølfestival i Oslo

I helgen prøver de seg på Aker Brygge.

ØLTØRST? Til helgen kan du gå på ølfestival i hovedstaden. Foto: Colourbox
ØLTØRST? Til helgen kan du gå på ølfestival i hovedstaden. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gikk du glipp av Oktoberfest i München? Da har du fortsatt sjansen til å drikke litt øl, i norske omgivelser, vel å merke.

For første gang arrangeres nemlig Oslo Ølfestival. Festivalen varer fra torsdag 6. oktober til og med lørdag 8. oktober. 28 serveringssteder på Aker Brygge og Tjuvholmen, samt et Ølmessetelt på Bryggekontoret er klare til å servere tørste gjester øl.

I løpet av de tre dagene forventer festivalen over 5.000 besøkende i teltet, og flere tusen på serveringsstedene.

Drakk 7 millioner liter øl: Ølrekord på Oktoberfest

Over 60 arrangementer

Fakta om Oslo Ølfestival

 • Oslo Ølfestival er ingen tradisjonell festival. Den hyller den moderne skaperkraft, det urbane og levende som får uttrykk gjennom det mangfold av øl som er tilgjengelig og som utvikles i Norge nå.
 • Oslo ølfestival skal være en arena for kvalitet, for innovasjon og for pur glede. Vi skal vise Oslo og verden at vi i Norge har fantastisk øl - med stor spennvidde i smak og karakter.
 • Vi skal bringe de beste produsentene av kvalitetsøl - både Norske og utenlandske til Oslo slik at alle som er glade i øl, nysgjerrige på øl eller tror de vet alt, skal få møte dem og smake produktene deres.

  • «Oslo Ølfestival er et arrangement for alle. Enten man er nysgjerrig eller vet mye allerede, litt interessert eller lidenskapelig opptatt av øl, finnes det garantert ett arrangement som passer,» står det i en pressemelding fra Aker Brygge.
  I tillegg til øl, byr også programmet på mat, underholdning og diverse foredrag. Det er ventet over 60 arrangementer fordelt på de ulike serveringsstedene. «ØlRuten» er en av disse arrangementene, hvor du kan gå på oppdagelsesferd på festivalstedene og smake deg gjennom en haug med ulike øltyper.

  Les mer om programmet på ølfestivalens nettsider

  Dyrt?

  Muligens vil ikke teltene fylles av tilreisende fra andre land. Norge har et dårlig rykte hva gjelder prisnivå, og spesielt på alkoholholdig drikke. Men vi slås faktisk av et land: Grønland. Ifølge nettstedet pintprice.com er Norge "bare" nummer to på den, etter manges syn, lite flatterende pristoppen.

  Her er øl dyrere enn i Norge

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer