Håndbagasje: Hva kan jeg ha med?

Ny pulver-regel for reisende til USA

Sjekk også hva som regnes som væske og ikke, før du pakker håndbagasjen.

PULVER I HÅNDBAGASJEN? Skal du til USA; må du regne med å få kontrollert ting som er i pulverform, som pudder og kosttilskudd. Foto: Berit B. Njarga
PULVER I HÅNDBAGASJEN? Skal du til USA; må du regne med å få kontrollert ting som er i pulverform, som pudder og kosttilskudd. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Å komme seg helskinnet gjennom sikkerhetskontrollen uten å måtte gi fra seg noe av det man har pakket i håndbagasjen, kan være en utfordring. Ikke minst når det dukker opp nye regler å forholde seg til.

Nylig innførte USA en ny begrensning for passasjerer som flyr direkte til USA. Dermed er det ikke bare væske som kan være en utfordring å få med seg i håndbagasjen, om du skal til USA i ferien.

Ikke pulver over 350 ml

Det var i slutten av juni at den nye restriksjonen ble innført, ifølge flysmart.no.

Luftfartstilsynet sier til Dinside at de amerikanske reglene gjelder restriksjoner på pulver i mengder over 350 milliliter i håndbagasje, og at dette er et permanent tiltak på flygninger til USA.

- Beholdere med pulver over 350 ml kan medbringes i innsjekket bagasje. Mengder under dette kan medbringes i håndbagasjen, men vær forberedt på ekstra kontroll av dette, sier kommunikasjonsrådgiver Bjørn H. Pettersen.

Altså bør man vurdere å legge alt som kommer i pulverform, som kosttilskudd, vaskepulver, kosmetikk i pulverform, i den innsjekkede bagasjen, om man vil unngå ekstra kontroll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer