Norgesferie:

Ny rekord i sommer

Og her er noe vi kan glede oss over.

NASJONAL SUKSESS: De 18 nasjonale turistvegene, her representert ved Atlanterhavsvegen - er svært populære reisemål for nordmenn. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
NASJONAL SUKSESS: De 18 nasjonale turistvegene, her representert ved Atlanterhavsvegen - er svært populære reisemål for nordmenn. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert

Har du vært på bilferie i Norge i sommer? Da har du naturligvis merket at du ikke var alene på veiene. Og dersom du følte at det var flere biler på veiene enn i fjor, så har du helt rett.

Biltrafikken i juni og juli økte med hele 2,5 prosent i forhold til i fjor. Det viser trafikkdata fra Statens Vegvesen. De har 2700 automatiske trafikktellingspunkt rundt om i landet.Og ferietrenden er klar: Vi kjørte mer bil i til destinasjoner på Vestlandet, Sørlandet og Nord-Norge de to første sommermånedene i år enn tilsvarende periode i fjor.

Færre skader

Men samtidig gikk antall skader og uhell med biler og MC ned med én prosent.

- Det høres kanskje ikke så mye ut, men det er store tall vi snakker om, sier kommunikasjonsansvarlig Sigmund Clementz i If forsikring, som ikke vil kommentere konkrete beløp grunnet konkurransehensyn.I følge tall fra Finans Norge er det flere registrerte kjøretøy enn noen gang her i landet, og rekordmange sørger for å ha den lovpålagte forsikringen i orden. Men nesten 28 000, eller under 0,7 prosent av kjøretøyene, mangler nå ansvarsforsikring, viser tall fra Trafikkforsikringsforeningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.