Norgesferie:

Ny rekord i sommer

Og her er noe vi kan glede oss over.

NASJONAL SUKSESS: De 18 nasjonale turistvegene, her representert ved Atlanterhavsvegen - er svært populære reisemål for nordmenn. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
NASJONAL SUKSESS: De 18 nasjonale turistvegene, her representert ved Atlanterhavsvegen - er svært populære reisemål for nordmenn. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert

Har du vært på bilferie i Norge i sommer? Da har du naturligvis merket at du ikke var alene på veiene. Og dersom du følte at det var flere biler på veiene enn i fjor, så har du helt rett.

Biltrafikken i juni og juli økte med hele 2,5 prosent i forhold til i fjor. Det viser trafikkdata fra Statens Vegvesen. De har 2700 automatiske trafikktellingspunkt rundt om i landet.Og ferietrenden er klar: Vi kjørte mer bil i til destinasjoner på Vestlandet, Sørlandet og Nord-Norge de to første sommermånedene i år enn tilsvarende periode i fjor.

Færre skader

Men samtidig gikk antall skader og uhell med biler og MC ned med én prosent.

- Det høres kanskje ikke så mye ut, men det er store tall vi snakker om, sier kommunikasjonsansvarlig Sigmund Clementz i If forsikring, som ikke vil kommentere konkrete beløp grunnet konkurransehensyn.I følge tall fra Finans Norge er det flere registrerte kjøretøy enn noen gang her i landet, og rekordmange sørger for å ha den lovpålagte forsikringen i orden. Men nesten 28 000, eller under 0,7 prosent av kjøretøyene, mangler nå ansvarsforsikring, viser tall fra Trafikkforsikringsforeningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer