Ny rekord

Høyeste siden 1940.

REKORDVARMT: Kanariøyene legger snart et rekordvarmt år bak seg. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Shutterstock
REKORDVARMT: Kanariøyene legger snart et rekordvarmt år bak seg. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er Canariavisen som melder at det i år har vært rekordvarmt i havet på Kanariøyene. Ifølge nettavisa har det ikke vært så varmt siden målingene startet tilbake i 1940.

- Kanariøyene har hatt et ekstremt varmt og tørt år i 2023. Årsgjennomsnittet var på 20,1 grader Celsius, og nedbørsmengden var 25 prosent under normale verdier. Samtidig var havoverflatetemperaturen også den høyeste siden 1940, skriver avisa.

Nettavisa viser til tall fra det spanske statlige meteorologbyrået «Aemet», som viser at temperaturen er 1,5 grader over normalen.

- Spesielt tørt var det i Las Palmas-provinsen, der det bare kom 85,4 mm nedbør, som tilsvarer 64 prosent av normalen. Temperaturene i vinter vil være over gjennomsnittet ifølge langtidsprognosene, med og kan komme opp i så mye som tre grader over normalen, skriver Canariavisen.

Meteorologbyråets rapport viser at det er 60 prosent sjanse for at Kanariøyene vil oppleve en mye varmere vinter enn normalt.

Tidligere i desember ble det meldt at det ligger an til ny turistrekord på Kanariøyene.

Øyene er i ferd med å runde 16 millioner turister innen nyttår, som så fall vil overgå rekorden fra 2017.