Ny rute til Düsseldorf

Ryanair satser offensivt, men det kan bli et farlig spill.

Publisert
Sist oppdatert

Ryanair meldte i dag at de åpner en ny rute fra Torp til Düsseldorf. Ruten vil ha daglige avganger, og starter opp mandag 27. oktober.

Kutter andre ruter

Ryanair har imidlertid annonsert kutt i andre ruter fra flyplassen. Det irske selskapet kutter rutene fra Torp til Madrid, Marseille og Pisa fra oktober. Marseille-ruten kommer tilbake neste sommer, men for Madrid-ruten er det usikkert. I tillegg vil det bli færre avganger til Barcelona, Bremen, Dublin, Milano og Liverpool.

Grunnen til rutekuttene er den høyere drivstoffprisen, selv om denne har falt i løpet av de siste ukene.

Tøffere marked

Ryanair kutter også i antall avganger fra sine store markeder, Irland og Storbritannia. Her har forbrukerne i løpet av de siste månedene strammet livreima, og det betyr at færre reiser utenlands.

Første kvartal i år falt Ryanairs fortjeneste med 85 prosent, grunnet de høyere drivstoffprisene.

Spiller høyt

Ryanair er ikke alene om å redusere rutetilbudet, men annonserte at de vil satse offensivt, og starte en massiv priskampanje for å øke antall solgte billetter. Denne nyheten ble ikke sett på som profittvennlig av aksjemarkedet, og førte til at flyselskapets aksjer falt 20 prosent i verdi, ifølge Timesonline.

Ryanairs sjef, Michael O'Leary, pleier å være kontroversiell, men taktikken der han dumper billettprisene i en tid der alle flyselskapene møter et tøffere marked, er risikabel. O'Leary håper nok at Ryanair klarer å holde ut til noen av de argeste konkurrentene går dukken. Men faren er stor for at prisdumpingen svir såpass at Ryanair går ad undas selv.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer