Sydenturer

Ny rute

Dette er den mest populære feriedestinasjonen.

POPULÆRT: Den kommende sesongen vil mange nordmenn legge ferien til Kanariøyene. Foto: Marianne Løvland / NTB
POPULÆRT: Den kommende sesongen vil mange nordmenn legge ferien til Kanariøyene. Foto: Marianne Løvland / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn har startet jakten på vinterens sydenturer, og som vanlig er det Kanariøyene som er den store vinneren. Billige flybilletter dit blir stadig vanskeligere å finne.

Nå åpner også flere nye reisemål for vinteren. Det betyr at dem som planlegger vintersydentur gjør smart i å sjekke flere reisemål før de bestemmer seg, og framfor alt å være fleksibel på reisedatoer.

Etter flere vintre preget av pandemi og reiserestriksjoner er verden åpnet for fullt igjen.

INSTALLERE VARMEPUMPE: Hvor du plasserer varmepumpen, har alt å si for varmeeffekt i boligen, samt ditt fremtidige forhold til naboen... Video: Linn Merete Rognø. Vis mer

Gjenåpnes

Og nå gjenåpner reisearrangøren Apollo flere av Østens favorittreisemål: som Thailand, Sri Lanka, Vietnam og Bali.

- Sørøst-Asia har alltid vært en ettertraktet verdensdel blant nordmenn i vinterhalvåret. Særlig grunnet det rimelige prisnivået og ikke minst utvalget av spennende opplevelser. Under pandemien forsvant dessverre nærmest alle våre reiser dit, men nå er Asia endelig tilbake for fullt – og vi er stolte av å kunne tilby et fullverdig vinterprogram igjen, sier Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i Apollo.

Apollo har reiser til 13 ulike land og i alt 22 reisemål i vinter.

Til Mexico

For få dager siden slapp reisearrangøren Tui nyheten om at de starter opp med et nytt reisemål med direktefly fra Norge i vinter. De setter opp direktefly til Mexico.

- Nordmenn begynner virkelig å få øynene opp for dette spennende reisemålet. Det har kommet inn nesten tre ganger så mange bestillinger i år sammenliknet med i fjor vinter, sier kommunikasjonssjef, Anne Mørk-Løwengreen.

Samtidig relanserer Apollo direkterute fra Oslo til den tidligere strandfavoritten Sharm el-Sheikh. Også prisgunstige Tunisia er tilbake i Apollos vinterprogram.

- Sharm el-Sheikh var lenge ett av våre desidert mest populære reisemål, og er trolig det reisemålet vi opp gjennom åra har mottatt flest forespørsler om å gjeninnføre igjen. Vi er derfor utrolig glade for å endelig være tilbake. Dette er virkelig det perfekte vinterreisemålet for alle solsultne nordmenn, som vil sikre seg mye ferie for pengene, sier Rivera.

PÅ STRANDEN: Sharm el Sheikh i Egypt er på plass som et populært vinterreisemål. Foto: Odd Roar Lange
PÅ STRANDEN: Sharm el Sheikh i Egypt er på plass som et populært vinterreisemål. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Opplevelsesferie

Av andre populære vinterreisemål er Dubai, Ras al Khaimah og Abu Dhabi, reisemål som lokker til seg mange barne- og tenåringsfamilier.

- Opplevelser spiller en stadig viktigere rolle for oss i ferien, og det gjenspeiles tydelig i hvilke reisemål som øker raskest I popularitet. Vi vil dyrke kvalitetstida sammen over opplevelser som virkelig skaper minner for livet. Dette er naturligvis med på å sette nye reisemål på kartet, sier Rivera og avslutter:

- Til tross for et rekordbredt tilbud er det fortsatt de klassiske Kanariøyene som troner listen over vinterens mest populære reisemål.

Tips oss om denne saken

Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reiseekspert og -journalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om vinterreiser og ønsker å fortelle din historie på Norges største forbrukernettsted DinSide.no? Eller har du en opplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap til?

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer