Thailand

Ny rute

Mens et annet selskap skroter sine planer.

FLERE MULIGHETER: Nå blir det enda flere muligheter å komme seg til Thailand.
FLERE MULIGHETER: Nå blir det enda flere muligheter å komme seg til Thailand. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Thailand er en vinterferiefavoritt for mange nordmenn og skandinaver.

Og nå er det klart at SAS utvider sitt rutenettverk for å møte den økende etterspørselen etter fritidsreiser og lansere en ny rute til Bangkok, Thailand fra København.

Den første flygingen fant sted natt til tirsdag denne uka. Og da er det nesten 75 år etter SAS sin første flyging mellom København og Bangkok. Den gangen var det fem-seks mellomlandinger før ankomst i Thailand.

FARLIG FYRING: Brenner du avfall som plastikk og papir, aviser og impregnert treverk i vedovn, avgis en suppe av komponenter og kjemikalier til røykgassene. Foto: Linn Merete Rognø. Vis mer

København-Bangkok vil være en vintersesongrute.

Reiser om natta

- Det er avgang fra København på mandag, onsdag og fredager. Og retur fra Bangkok på tirsdag, torsdag og lørdag, sier pressesjef Tonje Sund i SAS til DinSide.

Begge strekningene på ruten vil operere som nattflyginger, og gir sømløse forbindelser til og fra Skandinavia samt andre europeiske destinasjoner via Københavns flyplass Kastrup.

Dropper ruta

Tidligere i år ble det kjent at flyselskapet Thai Air skulle starte en direkterute fra Oslo Lufthavn til Bangkok. Selskapet søkte og fikk tildelt flytider til og fra den norske hovedflyplassen. Men Thai Air har valgt å droppe ruta fra Oslo og opprettholder rutene fra Stockholm og København.

Flyselskapet Norse har direkterute fra Oslo.

Historisk

SAS gjennomførte sin første flyging mellom København og Bangkok i 1949. Denne flygingen markerte åpningen av en ny luftvei mellom Skandinavia og Thailand. En rute som på den tida "bare" tok 36 timer og hadde stopp i Zürich, Roma, Damaskus, Karachi og Calcutta underveis. SAS fortsatte å fly til Thailand i de neste 64 åra, fram til 2013.

SAS gjenoppretter nå forbindelsen men en direkterute som vil ta omtrent 10 timer og 30 minutter, uten stopp underveis.

Favoritt

- Thailand og de skandinaviske landene har en lang historie med vennskap og samarbeid, og å returnere med en direkte rute er en stor glede. Bangkok-ruten vil tilby en perfekt inngangsport til resten av Thailand og Asia, og være et flott alternativ for både forretningsreisende og fritidsreisende. Thailand er en favorittdestinasjon for mange passasjerer i vintersesongen, og mange skandinaver ser på Thailand som sitt andre hjem, sier SAS' Chief Commercial Office, Paul Verhagen.

SAS vil operere Bangkok-ruten med Airbus A350-fly, som tilbyr passasjerene en unik reiseopplevelse. Airbus A350 har 300 seter og tilbyr tre reiseklasser – SAS Business. SAS Plus og SAS Go

Tips oss om denne saken

Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reiseekspert og -journalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om reiser til Thailand og ønsker å fortelle din historie på Norges største forbrukernettsted DinSide.no? Eller har du en opplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap til?

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer