Ny SARS-frykt

Kinesiske myndigheter forbereder seg nå på nye utbrudd av SARS.

Publisert
Sist oppdatert

Eksperter mener at SARS-viruset ganske sikkert vil dukke opp igjen, og i Kina økes beredskapen mot sykdommen nå når vinteren er rett rundt hjørnet. Et offisielt nyhetsbyrå i Kina siterer landets smitteeksperter på at de er sikre på at SARS vil vende tilbake i vinter. Passasjerer som lander på Tianjin og har feber på 38 grader eller mer, vil holdes igjen for medisinsk observasjon sier samme nyhetsbyrå.

Smitte fra sør

SARS oppstod i det sørlige Kina i fjor vinter, og mer enn åtte tusen mennesker ble smittet. Av disse bodde 5.300 i Kina. Rundt 700 er bekreftet døde verden rundt. Kinesiske myndigheter har fått mye kritikk for at de ikke oppdaget epidemien, og ikke gjorde nok for å begrense utbredelsen av smitte.

Advarer mot spytting og eksotiske dyr

Nå advarer kinesiske myndigheter om at de som ikke rapporterer mulig smitte risikerer alvorlig straff. Dessuten går eksperter ut med advarsler om å spytte offentlig og spise ville dyr – to kinesiske skikker som er regnet som en av årsaken til virusspredningen. Flere forskere har sporet smitten til markeder for eksotiske dyr i Guangdong, og regner med at smitten kom fra civet-katten, et dyr som regnes som en delikatesse i det sørlige Kina.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer