Ny skanner skal lese bagasjen bedre

Skal bruke terahertzstråling for å se hva du har pakket.

Ny teknologi skal lese akkurat hva du har i håndbagasjen. Foto: Colourbox
Ny teknologi skal lese akkurat hva du har i håndbagasjen. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fremtiden kan det bli enda enklere for oss passasjerer å komme oss gjennom sikkerhetskontrollen. Ny forskning ved Massachusetts Institute of Technology (MIT) kan føre frem til smartere skannere som kan se både narkotika og eksplosiver i bagasjen, uten at kofferten eller bagen åpnes. Det skriver Gizmag.com.

Les også: Derfor må MP3-spilleren skrus av på flyet

Terahertzstråler

Forskerne jobber med en forbedret laserteknologi som er designet for å takle terahertzstråler, som igjen kan benyttes til å bestemme et objekts kjemiske sammensetning.

Terahertzstråler kan gå gjennom materiale som tekstiler, tre, plastikk, keramikk og menneskevev. Fordi strålene blir absorbert i ulik grad avhengig av hva slags molekyler det er snakk om, kan de bli brukt til å skille mellom forskjellige stoffer.

Utfordringen er å få laget en laser som klarer å sende ut terahertzstrålene i en jevn frekvens, men dette jobber altså forskere med nå. Les mer om tekonologien hos MIT.

Les også: Kles av i sikkerhetskontrollen

Slutt på væskeforbudet?

Når forskerne får utviklet skannere som kan bruke disse terahertzstrålene, vil væskeforbudet som har eksistert i tre år bli overflødig. Da vil skanneren raskt kunne avsløre eventuelle eksplosiver som blir prøvd smuglet gjennom sikkerhetskontrollen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer