Ny thrillerbane

Berg- og dalbaneentusiaster har fått et nytt europeisk reisemål på ønskelisten, etter åpningen av en spektakulær bane i Madrid.

Klart for ny spenning i Madrid.
Klart for ny spenning i Madrid. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

60 meter høy, toppfart på mer enn 100 kilometer i timen og seks ganger på hodet i løpet av et minutt... Hva er det, annet enn en flunkende ny attraksjon for spenningsjunkier og adrenalinjegere. Utenfor Madrid serveres hodeløse opplevelser i verdensformat i fornøyelsesparken Warners Bros. Movie World. Den 24. juli åpnet den nye berg- dalbanen, den første i sitt slag i Europa, som har fått navnet The Stunt Fall.

Uten fotfeste

I denne berg- og dalbanen henger beina fritt mens du suser gjennom luften i mer enn 100 kilometer i timen, i fritt fall. Det bratteste fallet er faktisk på 90 grader, og for den blaserte betyr det fri utsikt over en av Spanias største fornøyelsesparker og over skyfri spansk sommerhimmel under en av de seks loopene på litt under ett minutts kjøring. For oss andre betyr det mer sannsynlig grenseløs skrekk, krampaktig gjenklistrede glugger og snøhvite knoker.

Stålkonstruksjonen i The Stunt Fall er av typen der du er spent fast under banen, fremfor å kjøre oppå banen i løse vogner. Dessuten blir du utsatt for det ekstra spenningsmomentet å kjøre bakover. Dette er hva ekspertene kaller en shuttle-bane, der du reiser til enden av sporet, for så å kjøre baklengs tilbake til utgangspunktet. Så store berg- og dalbaner av denne typen finnes bare i Six Flag-parkene i USA, foruten denne nyåpnede utenfor Madrid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer