Ny tjeneste

Nå trenger du ikke lenger satse på drop-in.

PASS: Nå kan du bestille time for å plukke opp pass og nasjonalt ID-kort. Foto: Kåre M. Hansen/Politidirektoratet
PASS: Nå kan du bestille time for å plukke opp pass og nasjonalt ID-kort. Foto: Kåre M. Hansen/Politidirektoratet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter to år med coronarestriksjoner og reisebegrensninger var det mange nordmenn som så fram til å ta ferie utenlands i sommer, men det høye påtrykket med antall passbestillinger og produksjonsutfordringer, førte til problemer for flere reisende.

For mange har det hastet å motta pass og/eller nasjonalt ID-kort før ferien, og det har ført til at flere er blitt stående utenfor Grønland politistasjon i timelange passkøer, og selv om du kan booke time for å bestille pass og nasjonalt ID-kort, har det fram til nå ikke vært mulig å bestille time for å hente disse på passkontoret.

ID-SJEKKEN: Er du usikker på hvordan du skal gå fram for å utføre ID-sjekken? Da kan du ta en titt på denne videoen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Nå varsler politiet at du nå også kan bestille time for å plukke opp passet eller det nasjonale ID-kortet ditt i stedet for å satse på drop-in når du får varsel om at passet/ID-kortet er klar til utlevering.

Inntil videre er det bare mulig ved Grønland politistasjon i Oslo, som har opplevd det største påtrykket fra passkunder i år.

- Du kan fortsatt hente pass/ID-kort på drop-in som tidligere, men da må du påregne ventetid, skriver politiet på Facebook.

Bestilling av hentetime gjøres på politiets nettside på samme sted som du booker time for pass og ID-kort.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer