Ny tjeneste

Nå trenger du ikke lenger satse på drop-in.

PASS: Nå kan du bestille time for å plukke opp pass og nasjonalt ID-kort. Foto: Kåre M. Hansen/Politidirektoratet
PASS: Nå kan du bestille time for å plukke opp pass og nasjonalt ID-kort. Foto: Kåre M. Hansen/Politidirektoratet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter to år med coronarestriksjoner og reisebegrensninger var det mange nordmenn som så fram til å ta ferie utenlands i sommer, men det høye påtrykket med antall passbestillinger og produksjonsutfordringer, førte til problemer for flere reisende.

For mange har det hastet å motta pass og/eller nasjonalt ID-kort før ferien, og det har ført til at flere er blitt stående utenfor Grønland politistasjon i timelange passkøer, og selv om du kan booke time for å bestille pass og nasjonalt ID-kort, har det fram til nå ikke vært mulig å bestille time for å hente disse på passkontoret.

Nå varsler politiet at du nå også kan bestille time for å plukke opp passet eller det nasjonale ID-kortet ditt i stedet for å satse på drop-in når du får varsel om at passet/ID-kortet er klar til utlevering.

Inntil videre er det bare mulig ved Grønland politistasjon i Oslo, som har opplevd det største påtrykket fra passkunder i år.

- Du kan fortsatt hente pass/ID-kort på drop-in som tidligere, men da må du påregne ventetid, skriver politiet på Facebook.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer