Ny togrute Oslo-Stockholm

Oslo (NTB): Etter påske skal det nye toget mellom Oslo og Stockholm være på skinnene. Unionsexpressen hevder den skal være raskere og billigere dagens tog.

Enda kjappere miljøreise til Stockholm. Foto: Unionsexpressen
Enda kjappere miljøreise til Stockholm. Foto: Unionsexpressen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det svenske selskapet Unionsexpressen Scandinavian Railways står bak det nye togalternativet mellom de to hovedstedene. Reisetiden vil bli fem og en halv time, rundt en time raskere enn dagens tog. Billettprisene vil starte på 350 kroner.

Direktør i Unionsexpressen, Johnny Jensen, er ikke bekymret for konkurranse fra selskapet SJ, som driver dagens Stockholmstog.

- Vi er både raskere og billigere. Dessuten satser vi på et bedre miljø på våre reiser. Men jeg tror det blir mer enn nok passasjerer både for SJ og oss fremover. Veksten i persontogtrafikken i Norden, samt folks økende fokus på miljøvennlige reiseformer, tilsier at det heller blir Unionsexpressen og SJ mot flyselskapene, sier Jensen til NTB.

Unionsexpressen begynner prøvedrift med en daglig avgang fra Oslo og Stockholm like etter påske. Fra 15. juni vil man begynne ordinær kjøring på strekningen, med to avganger i døgnet i hver retning.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer