Ny turistboom etter 9/11

New Yorks turistkontor håper at antallet besøkende til byen snart vil bli det samme som før 11/9.

New York promoterer byen som barnevennlig.
New York promoterer byen som barnevennlig. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

”New York, New York
I want to wake up in a city, that never sleeps
And find I’m a number one - top of the list, king of the hill
A number one”

Flere enn Frank Sinatra vil våkne opp i byen om aldri sover. New York forventer at antall besøkende vil stige fra 35 millioner i 2002, og nærme seg de besøkstallene byen hadde i 2000, hele 36,2 millioner i 2003. Lavere priser har fått hotellbelegget i været: 84 prosent belegg har New York-hotellene per i dag. Den gjennomsnittlige overnattingskostnaden ligger nå på 216 dollar per natt, p.t. 1.422 kroner, og det er 55 dollar lavere enn i 2000. Dette ifølge USAtoday.com.

Gode følelser

- Folk har gode følelser omkring det å komme til New York og nå som økonomien går oppover, følger de seg mer trygge i forhold til å bruke penger. Det er en ny optimisme, sier Cristyne Nicholas, sjef for New Yorks turistkontor til den amerikanske avisen.

Den største gruppen av tilreisende turister er barnefamilier. 11 millioner av 2003-turistene er familier med barn.

- New York er den tryggeste storbyen i USA. Den er barnevennlig, sier Nicholas.

Flere New York-hoteller prøver å tiltrekke seg barnefamilier med barnevaktservice og barneprogrammer, og New Yorks turistkontor har kjørt kampanjer rettet mot barnefamiliene.

Avventende i Norge

Turisttrafikken fra Norge til USA og New York har svingt med terror og krig. Hos USA-Spesialisten er det ennå ikke noen turistboom å snakke om.

- Det har gått opp og ned i takt med begivenhetene. Vi er ennå ikke opp i det samme antallet reisende som vi hadde før 11. september, men godt hjulpet av lav dollarkurs og gode kampanjer, håper vi noen flere vil reise over til USA og New York i året som kommer, sier daglig leder i USA-Spesialisten, June Arlen Eggesbø til DinSide.

Les!

Rabattvinter i New York
USA farligste byer
Klart for nye tårn i New York
Historisk barrunde i New York
Under halv pris til New York


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer