Ny turistskatt i Italia

Skal du til Roma, Firenze og Venezia, kan du bli overrasket når du får regningen.

IKKE TIL Å BETALE TURISTSKATT MED: Romas mest berømte fontene heter Fontana di Trevi, og blir sett på som en ønskebrønn. Hver dag kaster turister mynter i fontenen, og det sies at de gir en netto på 25.000 kroner hver dag. Disse pengene går til hjemløse og fattige i Roma.  Foto: Silje Ulveseth
IKKE TIL Å BETALE TURISTSKATT MED: Romas mest berømte fontene heter Fontana di Trevi, og blir sett på som en ønskebrønn. Hver dag kaster turister mynter i fontenen, og det sies at de gir en netto på 25.000 kroner hver dag. Disse pengene går til hjemløse og fattige i Roma. Foto: Silje Ulveseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du skal til en av Italias største byer, må du huske på at hotellprisen kan endre seg litt ETTER at du har sjekket ut av hotellet.

Helt siden 1. januar har turister måtte belage seg på å betale en kommunal turistskatt i Roma, noe som kan komme overraskende på enkelte.

Skatten betales kontant ved utsjekkingen uansett om du allerede har booket og betalt selve hotellet, eller følger en pakkereise. Byene hvor du må betale turistskatt er Roma, Firenze (fra 1. juli, 2011) og Venezia (24. august, 2011), ifølge Italienska Statens Turistbyrå (ENIT).

Turistskatten varierer fra by til by, så her gjelder det å holde tunga rett i munnen.

I 2006 skrev DinSide at Venezia, Firenze og Roma droppet turistskatten fordi turistnæringen var redd den ville skremme bort turistene. Den tid er altså over.

– Pengene skal gå tilbake til turistene i form av forbedret infrastruktur og turistservice. Hva som skjer fremover er umulig å vite, men i dagens situasjon er det ingen tegn på at flere byer ønsker å innføre turistskatt, sier Anna Andersson, pressetalsperson for ENIT, til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer