Ny verdensarv

24 nye steder er kommet til på UNESCOs nye liste over verdens kultur- og naturarv. Seks nyoppføringer er i Europa.

Ny verdensarv
Publisert
Sist oppdatert

En gang i året oppdaterer UNESCO sin liste over verdens kultur- og naturarv med nye verneverdige steder. Siste oppdatering skjedde nå i juli, da listen ble utvidet med 24 nye steder; fem nye naturarvsteder og 19 nye kulturarvsteder.

Til sammen teller nå listen over verdens kultur- og naturarv 754 steder, fordelt på 149 naturarvsteder, 582 kulturarvsteder og 23 blandede steder av enestående universell verdi.

Skroll ned for mer.Seks av nyoppføringene i årets UNESCO-liste er i Europa. Ett av stedene føyer seg inn i kategorien naturarv, mens de gjenstående fem er av kategorien kulturarv.

Ny europeisk naturarv:

Monte San Giorgio, SveitsPyramideformet fjell som dekker et område på 849 hektar. Ansett som det beste stedet med marine fossiler som er mellom 245 til 230 millioner gamle. Hittil er det oppdaget rundt 10.000 fossiler i området, blant annet av arter opp til seks meter lange.

Ny europeisk kulturarv:

Det jødiske kvarter og St Procopius' basilika i Trebic, TsjekkiaSamspillet mellom det jødiske kvarter, den gamle jødiske gravplassen og St Procopius' basilika (kirkebygning) er påminnelser om sameksistensen av jødisk og kristen kultur fra middelalderen og fram til 1900-tallet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer