Nyåpnet sushibar på Oslo Lufthavn

Mandag 6. februar åpnet YO! Sushi på OSL.

SUNN FASTFOOD: YO! Sushi åpnet på Oslo Lufthavn denne uken. Maten er allerede ferdig servert. Du kan velge mellom å spise her eller om du vil ta med takeaway. Foto: Silje Ulveseth
SUNN FASTFOOD: YO! Sushi åpnet på Oslo Lufthavn denne uken. Maten er allerede ferdig servert. Du kan velge mellom å spise her eller om du vil ta med takeaway. Foto: Silje Ulveseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokken 06 mandag morgen åpnet flyplassens aller første sushibar på Gardermoen.

– Det var ikke så veldig stor omsetning før klokken ble åtte, men etter det var det fullt trykk, forteller en smilende Morten Solberg Nilsen, administrerende direktør i SSP Norge, til DinSide.

YO! Sushi ligger plassert på utland, er 100 kvadratmeter stor og har 42 sitteplasser. Sushibaren er et konsept fra London, som også finnes i Portugal og Midt-Østen. Alle sushi-kokkene har blitt trent opp i England.

– Det som er så spesielt med dette konseptet, er at det er fersk sushi, det er sunt og maten kommer rett fra havet. Det passer også perfekt for reisemarkedet; her er det ingen ventetid, maten går rundt på et bånd og passasjerene har god oversikt over flyplassen. Her har de kontroll over egen tid og kan sitte helt til flyet går, opplyser Solberg Nilsen.

Les også: Starbucks-premiere på Oslo Lufthavn - se bildene!

Fargekoder avgjør prisen

Konseptet er enkelt: Du setter deg ned og forsyner deg av maten som går rundt på båndet. Alle rettene er priset etter fargen på tallerkenen, så det er opp til deg selv å avgjøre om du vil spise dyrt eller billig.

Slik er priskodene:

Grønt = 22 kroner (billigst)

Blått = 29 kroner

Lilla = 34 kroner

Oransje = 46 kroner

Rosa = 54 kroner

Rødt = 62 kroner

Grått = 69 kroner (dyrest)


– Det er mye mat på den grå tallerkenen, forklarer Solberg Nilsen om den dyreste retten.

Når du har spist ferdig, kommer en ansatt fra sushibaren og teller opp tallerkene og drikken, og gir deg regningen. Regningen betaler du i kassen etterpå.

Se bildene av sushibaren


 • Nye spisesteder på OSL - dette kan du vente deg

 • Ta med takeaway

  Det er også mulig å ta med takeaway, så du kan nyte maten på flyet i stedet. YO! Sushi har også barnevennlige spisepinner, for dem som ikke er fullt så erfarne med å spise sushi, i tillegg til at de veileder sushi-amatører i menyen.

  – Flyplasser er kjent for å ha dyr og usunn mat. Er det stor etterspørsel etter sunne matretter?

  – En ting er hva folk sier, en annen ting er hva folk gjør. Nå skal folk få gjøre det de sier at de vil gjøre, så får vi se hvordan det går, sier den administrerende direktøren lurt.

  YO! Sushi har åpent hver dag fra klokken 06.00 til 21.00.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer