Nye fly fortsatt utstyrt med askebeger

Flyprodusenter fortsetter å produsere fly med askebeger, selv om de færreste tillater røyking om bord.

LAGER FORTSATT ASKEBEGER: Det er ikke mange flyselskap som tillater røyking om bord. Likevel fortsetter flyprodusenter som Boeing å produsere askebeger som en del av flyinteriøret. Foto: Silje Ulveseth
LAGER FORTSATT ASKEBEGER: Det er ikke mange flyselskap som tillater røyking om bord. Likevel fortsetter flyprodusenter som Boeing å produsere askebeger som en del av flyinteriøret. Foto: Silje Ulveseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste av dagens fly er utstyrt med askebeger, til tross for at det er røykeforbud om bord. Det kan kanskje virke som et paradoks, men det skyldes først og fremst fordi det for kostbart for flyselskaper å modifisere interiøret.

Helt siden 1980-tallet har det vært forbudt å røyke om bord et SAS-fly. Kabinpersonalet informerer om dette før flyet tar av, i tillegg til at det er skiltet mange andre steder.

Men hvorfor i all verden blir det fortsatt produsert askebeger på nye fly?

Lov i Tyrkia?

I forbindelse med en pressetur til Seattle i mars, fikk DinSide besøke flyprodusenten Boeings «Dreamliner Gallery». Det er her flyselskapene reiser for å kjøpe interiør til sine Dreamlinere.

Blant annet fikk vi se Dreamliners ulike toalettløsninger, og alle disse toalettdørene hadde askebeger. Men hvorfor det, egentlig?

– Jeg har lenge lurt på det samme. Nylig ble jeg fortalt at det er fordi det er lov å røyke på noen innenlandsflyvninger i Tyrkia, fortalte vår Dreamliner Gallery-guide.

DinSide har forsøkt å søke opp tyrkiske flyselskap med røyketillatelse uten suksess.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer