Flystreik:

Nye forhandlinger

Kabinpersonalet i SAS skal i møter med ledelsen. Det kan føre til ny streik.

STENGT GRUNNET STREIK: Dersom SAS og de kabinansatte ikke blir enige så kan det bli ny storstreik i selskapet. Foto: Odd Roar Lange
STENGT GRUNNET STREIK: Dersom SAS og de kabinansatte ikke blir enige så kan det bli ny storstreik i selskapet. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Torsdag morgen gjenopptas forhandlingene hos Riksmekleren mellom de kabinansatte i SAS og ledelsen.

Forhandlingene ble brutt tidligere i høst.

Dersom ikke partene blir enige kan det bli en ny og omfattende streik i Skandinavias største flyselskap, og dette vil ramme tusenvis av reisende.

Ønsket hjelp

Forhandlingene startet opprinnelig 7. september men ble brutt etter tre uker. Nå gjenopptas forhandlingene om lønns- og arbeidsvilkårene mellom SAS og fire av selskapets kabinforeninger.

To av disse foreningene er i Norge. Dette gjelder Norsk Kabinforening (LO) og SAS Norge Kabinforening (Parat).

SAS-ledelsen har vært i kontakt med Riksmekleren og bedt om hjelp for å få framforhandlet en avtale med de to norske kabinforeningene.

– Ambisjonen er å bli ferdige med kabinforhandlingene så raskt som mulig. For å sikre dette, har vi tatt initiativ overfor LO/YS og Riksmekleren for å få bistand gjennom frivillig mekling, sier pressesjef Tonje Sund i SAS Norge.

Ukjent tidsfrist

Det er fortsatt ikke satt en spesifikk frist for når forhandlingene må være avsluttet., men dersom det ikke blir enighet mellom partene så vil de kabinansatte i SAS gå ut i streik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer