Nye metoder i lavpriskampen

I USA garanterer Continental Airlines nå at kundene får prisavslag om de finner billigere billetter hos andre.

Continental Airlines er USAs femte største flyselskap. Foto: Continental
Continental Airlines er USAs femte største flyselskap. Foto: Continental Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyselskapene kjemper om lavpriskundene, og tar nye virkemidler i bruk. Amerikanske Continental Airlines er sannsynligvis det første flyselskapet som lanserer denne typen prisgaranti på sine flyreiser solgt via internett: Om nettkunder finner lavere priser på samme rute hos andre selskaper, sier Continental at kundene skal få ti prosent rabatt. Foreløpig gjelder det billetter kjøpt innen 6. september, og som gjelder reiser mellom 1. oktober og 31. desember.

Søker lojale kunder

Denne typen prisgaranti som går ut på å garantere at man ikke finner tilsvarende varer/tjenester til lavere pris hos andre, kjenner vi fra andre bransjer. For eksempel hotellbransjen og elektronikkbransjen. Målet med å ta slike virkemidler i bruk er både å overbevise kundene om at de ikke trenger lete hos andre selskaper etter lave priser, og dessuten å markedsføre seg som best på lavpris - altså skape lojalitet.

Kutte kostnader

Dessuten er det en måte å ytterligere øke nettbestillingene på - og dermed et virkemiddel for å redusere selskapets kostnader ved kundebehandling. Bestiller du billettene over nett, gjør du en stor del av jobben selv, og selskapet sparer kundebehandlingstimer. I følge tall USA Today har fått tilgang til, koster det et flyselskap omkring en dollar å behandle en bestilling som kommer via selskapets egne nettsider. Telefonbetjening koster omkring åtte dollar, mens flyselskapene betaler omkring 15 dollar per booking via nettbyråer som Expedia og Travelocity.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer