Nye og strengere taxfreeregler til sommeren

Oslo (NTB): Toll- og avgiftsdirektoratet mener det er for lett å kjøpe ulovlige taxfreekvoter på norske flyplasser, og satser derfor på nye og strengere regler før sommerferien.

Publisert
Sist oppdatert

- Den tekniske utviklingen har løpt fra oss, vi må inn med nye tiltak, sier fungerende underdirektør Henning Røine i Toll- og avgiftsdirektoratet til Aftenposten.

Også selskapet Travel Retail Norway, som driver taxfreeutsalg på de største flyplassene i Norge, innser at det er nødvendig med nye regler.

Spesielt er det taxfreesalg ved ankomst som skaper problemer. Røine sier at et av tiltakene som vurderes, er å registrere kunder ved kjøp, slik at samme person ikke kan handle mer enn den ene lovlige kvoten.

Dagens taxfreeordning er basert på at reisende skal vise fram billettstamme som bevis på at vedkommende har kommet med et fly fra utlandet. Problemet er at papirbillett i praksis er nærmest avskaffet, og erstattet med en rekke nye reisebevis, som e-postbekreftelse av billett, ombordstigningskort, kvittering fra automatinnsjekking, billettbekreftelse på mobiltelefon, og bekreftelse av seteplassering ved utgangen.

Siden den gamle papirbilletten i realiteten er borte, er det mulig for en reisende å bruke hvert av disse dokumentene og handle flere ganger. De ivrigste kan finne på å ta utskrift i flere eksemplarer av e-postbekreftelse av billett, og så vandre fra kasse til kasse og kjøpe en kvote for hver gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer