Nye regler for nødpass

Nå kan du søke om du bestilte reise før 1. juni.

Foto: Heiko Junge / NTB
Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet gjør ytterligere justeringer på kravene for å få utstedt nødpass, opplyser de i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

- Fra og med onsdag 22. juni kan de som har bestilt reise til og med 1. juni søke. Det kan også barn under 18 år, som har bestilt reise etter 1. juni, skriver politiet.

Kriteriene som gjelder fra onsdag 22. juni er:

  • Reise bestilt til og med 1. juni
  • Reise bestilt etter 1. juni til barn under 18 år

- Ved å utvide kriteriene ønsker vi spesielt å hjelpe barnefamilier. Vi ser at det er mange barn som har utløpte pass, eller aldri har hatt pass. Nå håper vi at flere familier får tatt ferieturen til utlandet. Men jeg må understreke at det ikke er sikkert at alle får og jeg ønsker å forberede alle på at det kommer til å bli køer, sier avdelingsdirektør Bjørn Vandvik i Politidirektoratet i pressemeldingen.

Reiselystne må imidlertid huske på at man tidligst kan søke sju dager før planlagt reise, ved å møte opp på et av pass- og ID-kontorene som utsteder nødpass.

Politiets minner også om at beholdningen med nødpass er begrenset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer