Nye regler på danskebåtene

Her er de nye reglene som gjelder på danskebåtene nå.

NYE REGLER PÅ DANSKEBÅTENE: De seiler med færre passasjerer enn normalt og har begrensninger på antallet tillatte i alle lokaler - også i taxfreebutikken. Er det fullt, må du vente på tur. Foto: Kristin Sørdal
NYE REGLER PÅ DANSKEBÅTENE: De seiler med færre passasjerer enn normalt og har begrensninger på antallet tillatte i alle lokaler - også i taxfreebutikken. Er det fullt, må du vente på tur. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Skal du til Danmark og velger å reise med en av danskebåtene, kan du ikke lenger reise med Stena Lines «Dansebåten» - men så er det heller ikke lov å danse om bord lenger.

Og at det ikke er lov å danse, er én av flere ting som er annerledes enn du kanskje er vant til, om du har reist med danskebåtene tidligere.

Vi har sjekket hva det er som er nytt og endret på danskebåtene og Kiel-ferga, i forbindelse med coronarestriksjonene som også rammer disse båtene.

Disse båtene går

Stena Line måtte legge ned ruten Oslo-Fredrikshavn som følge av inntektstap etter corona-nedstengningen. Dermed står du igjen med disse valgene, om du vil seile fra Norge og til Danmark eller Tyskland:

DFDS: Har lagt om ruta slik at Køben-båten svinger innom Jylland (Fredrikshavn) på vei til og fra København. Dette innebærer nye rutetider. Du slipper også nattseiling ned til Frederikshavn, da båten er inne der seint på kvelden. Retur fra Danmark er imidlertid nattseiling.

Fjord Line: Seiler deg til Jylland og ankomststed Hirtshals, fra flere norske byer: Langesund, Bergen, Stavanger, Kristiansand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer