Nye reiseråd: Dette er landene som er i faresonen

Fredag kommer oppdaterte reiseråd fra regjeringen. Flere land er i faresonen for å bli «røde».

RØDT ELLER GRØNT: Klokka 12.00 fredag 27. juli legger myndighetene frem nye reiseråd. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
RØDT ELLER GRØNT: Klokka 12.00 fredag 27. juli legger myndighetene frem nye reiseråd. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er knyttet spenning til hvilke land som blir «grønne», og hvilke som blir «røde».

Folkehelseinstituttet har satt en grense på 20 smittede per 100.000 innbyggere i løpet av de siste to ukene for at et land skal regnes som «grønt». Myndighetene har sagt at de vil gjøre en helhetsvurdering.

Det er allerede varslet at Spania trolig blir rødt grunnet økt smitte med et smittetall på 30,9. Men også flere andre europeiske land har en stigende smittekurve, blant andre Belgia og Frankrike.

Belgia og Frankrike

Dette er de grønne landene som er i faresonen for å bli røde, ifølge tall fra Det europeiske smittevernbyrået ECDC. Noen av landene har en stigende smittekurve, mens andre er på vei ned.

  • Belgia: 18,5
  • Østerrike: 17,2
  • Storbritannia: 14,1
  • Frankrike: 13,2
  • Polen 11,8
  • Slovenia: 12,1

Landene som ligger dårligst an i Europa, er Luxembourg (196,1), Romania (51,4), Sverige (45,4), Bulgaria (46,3) og Portugal (41,8).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer