Nye reiseråd for svenske regioner

Nok en gang blir det mulig å harryhandle for nordmenn, når flere svenske regioner igjen blir satt til gult fra og med natt til lørdag.

Publisert
Sist oppdatert

Lave smittetall i flere svenske regioner de siste to ukene er bakgrunnen for at FHI tirsdag anbefalte å endre reiseråd til blant annet Värmland fra og med natt til lørdag.

Regjeringen fulgte som vanlig FHIs anbefalinger og besluttet torsdag å åpne flere deler av Sverige.

Dermed kan nordmenn igjen velge å dra på harryhandel, besøke hytta eller bekjente - uten å måtte gå i karantene når de kommer hjem.

Merk dog at endringene gjelder fra midnatt 5. september.

Fremdeles benyttes gulmerkingen, som indikerer at det er økt smittefare, og der oppfordringen fortsatt er at man kun foretar nødvendige reiser.

Her er Sverige gult

Følgende åtte svenske regioner er nå gule: Värmland, Örebro, Södermanland, Gotland, Jämtland, Västernorrland, Västerbotten og Norrbotten.

Dette innebærer at nordmenn igjen kan dra til de populære grensehandelstedene Töcksfors, Charlottenberg og Åre, uten at det utløser ti-dagers karantene for å fylle handleposene med Capri Sonne og kjøttdeig.

I kartet øverst i artikkelen ser du en oversikt over hvilke svenske regioner som er gule, og hvilke som fortsatt er røde.

Også en ny dansk region er nå blitt gul, nærmere bestemt Sjælland (ikke hele øya, men regionen).

Ikke anbefalt å reise

Samtidig må man huske på at det heller ikke er anbefalt å reise til land og regioner som er gule. Endringen fra grønne til gule land ble gjort 15. august for å presisere at man bør unngå alle unødvendige reiser.

Å dra til en gul region eller et gult land, utløser altså ikke karantene ved hjemreise om man velger å dra - så fremt det fortsatt er gult ved hjemreise.

Det er også verdt å nevne at kursen på svenske kroner heller ikke er spesielt gunstig for tida, 100 svenske kroner utgjør rett i overkant av 100 norske kroner.

Nye røde land

Samtidig som altså flere av de svenske og danske regionene endrer farge fra rødt til gult, er det også noen land som går fra gult til rødt - og motsatt:

Italia og Slovenia blir rødt fra og med midnatt natt til lørdag 5. september, mens Kypros går fra rødt til gult samtidig.

I kartet under ser du hvilke europeiske land som nå er unntatt de generelle reiserådene, og hvilke som er røde på grunn av smittesituasjonen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer