Nye reiseråd for svenske regioner

Nok en gang blir det mulig å harryhandle for nordmenn, når flere svenske regioner igjen blir satt til gult fra og med natt til lørdag.

Publisert
Sist oppdatert

Lave smittetall i flere svenske regioner de siste to ukene er bakgrunnen for at FHI tirsdag anbefalte å endre reiseråd til blant annet Värmland fra og med natt til lørdag.

Regjeringen fulgte som vanlig FHIs anbefalinger og besluttet torsdag å åpne flere deler av Sverige.

Dermed kan nordmenn igjen velge å dra på harryhandel, besøke hytta eller bekjente - uten å måtte gå i karantene når de kommer hjem.

Merk dog at endringene gjelder fra midnatt 5. september.

Fremdeles benyttes gulmerkingen, som indikerer at det er økt smittefare, og der oppfordringen fortsatt er at man kun foretar nødvendige reiser.

Her er Sverige gult

Følgende åtte svenske regioner er nå gule: Värmland, Örebro, Södermanland, Gotland, Jämtland, Västernorrland, Västerbotten og Norrbotten.

Dette innebærer at nordmenn igjen kan dra til de populære grensehandelstedene Töcksfors, Charlottenberg og Åre, uten at det utløser ti-dagers karantene for å fylle handleposene med Capri Sonne og kjøttdeig.

I kartet øverst i artikkelen ser du en oversikt over hvilke svenske regioner som er gule, og hvilke som fortsatt er røde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer