Nye reiseråd mot å reise utenlands

Men i løpet av sommeren kan det bli åpnet for reiser innen Norden.

ÅPNE FOR NORDENSREISER: Det kan bli aktuelt å tillate reiser innen Norden, avhengig av smittesituasjonen fremover. Her fra Nyhavn i København. Foto: NTB Scanpix
ÅPNE FOR NORDENSREISER: Det kan bli aktuelt å tillate reiser innen Norden, avhengig av smittesituasjonen fremover. Her fra Nyhavn i København. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Regjeringens pressekonferanse fredag, der du kunne legge frem nye reiseråd for både innenlands- og utenlandsreiser, ble åpnet med oppfordringen fra statsminister Erna Solberg om å planlegge Norgesferie i sommer.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreides kunne følge opp med å fortelle at Utenriksdepartementet opprettholder reiserådet mot å reise utenlands frem til 20. august.

Fortsatt reiseråd til utlandet

UDs reiseråd gjelder fortsatt alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land.

Samtidig åpner Søreide for at det kan gjøres unntak fra reiserådet i løpet av sommeren.

Reiser innen Norden?

- Et første steg vil være at vi innen 15. juni vil se om det kan gjøres unntak fra reiserådet for reiser til de nordiske landene, uttalte utenriksministeren på pressekonferansen.

Hun sier videre at de vil be Folkehelseinstituttet gjøre en særlig vurdering av smitterisikoen innen de nordiske landene, og at landene må dele Norges vurdering av smittesituasjonen før det eventuelt åpnes opp for unntak fra reiserådet.

Ifølge justisminister Monica Mæland vil det også gjøres en endring fra 1. juni som gjelder arbeidsreiser innen Norden, der man går bort fra reglene om karantene og heller innfører egenvurdering og testing.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer