Norwegian

Nye ruter

Her er de nye flyplassene de flyr til neste år.

SLIPPER SOMMERRUTENE: Nå er sommerprogrammet for Norwegian klart. Foto: Odd Roar Lange
SLIPPER SOMMERRUTENE: Nå er sommerprogrammet for Norwegian klart. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Ikke før er vi ferdig med årets sommer- og høstferie så er det på tide å starte planleggingen av neste års sommerferie.

En rekke nye prisundersøkelser avdekker at å bestille tidlig er smart hvis man vil ha de billigste flybillettene.

Og at det alltid er smart å kjøpe billettene direkte hos flyselskapet eller anerkjente reisebyrå.

UNNGÅ DETTE: Våt papp skal ikke kastes med annen papp. Den skal for ordens skyld heller ikke gjøres våt så den blir enklere å brette. Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks. Vis mer

Forsvinner og åpner

Konkurransen mellom SAS og Norwegian tilspisser seg, og begge flyselskapene endrer flyruter neste år. SAS har allerede bekreftet at de legger ned flere flyruter.

Mens Norwegian nå bekrefter 40 nye ruter, hvorav ni er nye direkteruter fra flyplassene i Oslo, Stavanger og Sandefjord.

Mange av rutene vil trolig overraske de reisende. Noen kommer tilbake etter en pause, mens andre er helt nye.

Her er rutene

Eventyrlystne nordmenn som reiser fra Gardermoen, får glede seg over nye ruter fra Oslo til Lyon og Montpellier i Frankrike.

INN PÅ KARTET: Zadar er en av byene som blir å finne på Norwegians kart neste sommer. Foto: Odd Roar Lange
INN PÅ KARTET: Zadar er en av byene som blir å finne på Norwegians kart neste sommer. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Norwegian starter også opp igjen ruta til den vakre byen Zadar i Kroatia og feriebyene Milas/Bodrum i Tyrkia. I tillegg starter de opp en flyrute til Basel i Sveits, bekrefter Norwegian overfor DinSide.

Ruta til Wroclaw, som er en av de største og eldste byene i Polen, gjenopptas etter å ha vært ute av programmet en kort periode.

Mens rogalendinger får nye direkteruter fra Sola til Milano/Bergamo, og det skal åpnes nye ruter fra Torp til Palma de Mallorca og Barcelona.

Alle rutene legges ut for salg tirsdag 14. november.

Fra Norden

Samtidig med ruteslippet i Norge lanserer Norwegian ni nye ruter fra Sverige, 17 fra Danmark og to fra Finland.

Disse opereres både fra hoved- og regionalflyplasser. Våren 2024 åpner Norwegian en base i Latvia, og etablerer to nye ruter fra hovedstaden Riga til Korfu og Tivat. Fra basene i Málaga og Alicante i Spania vil Norwegian starte opp direkteruter til München.

- De nye destinasjonene åpner for nye og spennende reiser til europeiske storbyer og nye stranddestinasjoner, og vi gleder oss til å ønske kundene velkommen om bord i flyene på vei til både godt kjente, men også nye destinasjoner neste sommer. Vår jobb er å se til at kundene kommer dit de skal, når de skal og at de har en så behagelig reise som mulig, sier Magnus Thome Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.

Nye ruter til Nord-Norge

I august ble Norwegian tildelt en fireårig rammeavtale for forsvarssektorens flyreiser i Norge og Norden, og som et resultat av det gjenåpner selskapet også ruter mellom Oslo og Bardufoss og Lakselv.

Til Bardufoss vil det fra 1. februar være 34 ukentlige avganger og til Lakselv vil det fra 1. april være fire ukentlige avganger.

Norwegian vil også fly direkterute fra Oslo til Kirkenes hele året.

Har du et tips om flyreiser?

Har du et tips om flyreiser?

Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reiseekspert og -journalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om flyreiser og ønsker å fortelle din historie på Norges største forbrukernettsted DinSide.no? Eller har du en opplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap til?

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer