Nye spanske eiere skamroser Tusenfryd

Oslo (NTB-Geir Lillesund): Spanske eiere har overtatt fornøyelsesparken Tusenfryd utenfor Oslo, men det er for tidlig å si om det umiddelbart vil føre til endring i attraksjonstilbudet.

Publisert
Sist oppdatert

Viseadministrerende direktør Thomas Nygård sier til NTB at det er bare dager siden selskapet Parques Reunidos formelt overtok.

- Vi er nå inne i en samordningsprosess, der vi legger fram for eierne de planer som vi har for parken fremover, og blir samtidig orientert om Parques Reunidos' ideer for Tusenfryd, sier Nygård.

Det spanske selskapet er Europas nest største operatør av fornøyelsesparker, og drivet også Bø Sommarland i Telemark. Det opererer 61 fornøyelsesparker, dyreparker, vannparker, taubaner og familieunderholdningssentre rundt om i Europa og i USA. I Danmark har selskapet også Bonbon Land, som er en av Danmarks største fornøyelsesparker.

Skamroser

De nye eiere skamroser den norske fornøyelsesparken.

- Tusenfryd utmerker seg med sine stadige fornyelser, sitt høye kvalitetsnivå og lønnsomhet samt en helt ny generasjon attraksjoner. Berg- og dalbanene Thundercoaster og SpeedMonster er begge i verdensklasse, sier eierselskapets administrerende direktør Richard Golding.

Parques Reunidos har kjøpt mer enn 90 prosent av aksjene i Tusenfryd, og har betalt rundt 54 millioner euro - vel 435 millioner kroner.

20 år

Tusenfryd kan i år feire at fornøyelsesparken har underholdt små og store i 20 år. Ifølge Nygård «føler den seg relativt voksen», selv om den vel er blant de yngre i Europa, der det er slike parker som har holdt på i både 50 og 100 år.

- Det blir jubileumspreg over alt det vi gjør den kommende sesong, uten at jeg kan være mer konkret på nåværende tidspunkt, sier Nygård.

Han er ikke kjent med at den spanske eieren har noen form for egen stil som skal profilere de parkene og attraksjonene den driver.

- Jeg har følelsen av at de baserer seg på den profil som parken har i lokalsamfunnet, samt den forankring den har på det nasjonale plan, sier viseadministrerende direktør Thomas Nygård ved Tusenfryd.Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer