Taxfree

Nye taxfree-regler: - Ikke det viktigste

Fra nyttår ble mengden tobakksvarer som innføres avgiftsfritt som reisegods halvert, men tollsjef vil ikke «sette himmel og jord i bevegelse».

HALVERT: Taxfree-kvota ble redusert 1. januar. Foto: Vidar Ruud / NTB
HALVERT: Taxfree-kvota ble redusert 1. januar. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

Taxfree-endringen ble vedtatt av regjeringen i desember. Endringen betyr at man kan ta med 100 sigaretter, 125 gram andre tobakksvarer (for eksempel snus eller rulletobakk) eller 100 gram andre nikotinvarer og 100 sigarettpapir, avgiftsfritt som reisegods ved ankomst fra utlandet til Norge.

Stortingsrepresentant Roy Steffensen (Frp) reagerte da det ble kjent at taxfree-kvota skulle halveres.

- Dette er et politisk vedtak det er vanskelig å forstå. Nå blir det en særnorsk regel, som vil kreve egne kartonger kun for nordmenn. På samme fly fra utlandet kan altså en norsk statsborger nå kun ta med fem pakker røyk, mens en utenlandsk statsborger kan ta med ti pakker. Dette er rett og slett molbopolitikk og burde ikke vært vedtatt, skrev han til DinSide.

Nå som lovendringen er iverksatt, kan Tolletatens seksjonssjef i Sandefjord fortelle at det ikke blir det viktigste de vil drive med framover.

- Det er kommet en ny regel, og den må alle forholde seg til. Men vi kommer antakelig ikke til å ha dette som prioritet én. Dette blir ikke det viktigste vi driver med. Vi kommer ikke til å sette himmel og jord i bevegelse for å finne de, forteller seksjonssjef i Tolletaten i Sandefjord, Roar Johansen til Sandefjords Blad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer