Nye veier til norsk gourmetmat

Følg disse to nye rutene gjennom Norge, og du er garantert smakfulle opplevelser fra nord til sør.

Solstrand Hotel & Bad er et av stoppestedene langs Matvegen. Foto: Solstrand/Sølvi dos Santos.
Solstrand Hotel & Bad er et av stoppestedene langs Matvegen. Foto: Solstrand/Sølvi dos Santos. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter god respons på åpningen av Matvegen øst til vest i fjor, har De Historiske - Hotel & Spisesteder nå lansert to helt nye matveger gjennom Norge. Disse er Matvegen sør til nord og Matvegen smak av kyst og fjord.

De Historiske er en organisasjon bestående av 32 hoteller og 15 spisesteder hvor historiefortelling danner rammen for opplevelsene innen overnatting og gastronomi.

Turistene stiller kvalitetskrav

35 av 47 medlemsbedrifter i De historiske er i tillegg blitt spesielt utvalgt til å være med i Matvegen, hvor den første ruten altså ble lansert i fjor. Tanken bak Matvegen er å vise turistene som reiser langs norske veier at Norge har så mye mer på menyen enn "fast food" og ferdigmat.

Verdens gourmethovedstad

- Mat og reise hører stadig mer sammen. Konkurransen på reisemarkedet blir stadig tøffere, og folk blir stadig mer reisevante. Turistene stiller større krav til kvalitet nå enn før, sa Per-Arne Tuftin i Innovasjon Norge på en pressekonferanse i forbindelse med lanseringen av de to nye matvegene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer