Nye visumregler til Tyrkia

Snart må du forhåndsbestille visum til Tyrkia-ferien.

SNART KAN DU IKKE BETALE PÅ FLYPLASSEN LENGER: Tyrkia innfører nye visumregler. Fra 10. april kan du ikke lenger kjøpe visum på flyplassen, det må bestilles på nett.
SNART KAN DU IKKE BETALE PÅ FLYPLASSEN LENGER: Tyrkia innfører nye visumregler. Fra 10. april kan du ikke lenger kjøpe visum på flyplassen, det må bestilles på nett. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra og med den 10. april 2014 kan ikke lenger visum kjøpes ved ankomst til Tyrkia.

Etter den datoen må du altså forhåndsbestille visum før avreise.

Les også: Slik fungerer den selvbetjente passkontrollen på Gardermoen

Ikke mulig å kjøpe visum på flyplassen

17. april 2013 åpnet Tyrkia for at enkelte nasjoner kunne søke om innreisevisum på nettet og betale gebyret på nett. Dette omfattet også nordmenn. I en overgangsfase har det vært mulig å kjøpe turistvisumet på flyplassen - som var slik det ble gjort tidligere.

Fra og med 10. april 2014, bortfaller imidlertid denne muligheten fullstendig, og du må altså bestille visum på nett før avreise.

Les også: Vil innføre turistskatt i Thailand

Slik gjør du

Visum kan kjøpes på www.evisa.gov.tr før avreise og koster 20 USD per person. Dette er samme kostnad som tidligere.

Du fyller inn skjemaet og laster ned visumet selv, direkte fra nett. Det er med andre ord ingen ventetid for å få visumet i boks.

Utskrift av visumet må tas med og kunne forevises sammen med gyldig pass. Husk også at passet må være skadefritt og gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst. Også spedbarn (barn under 2 år) må ha eget pass med foto.

Les også: Nei, du kan ikke reparere passet ditt

Den norske ambassade anbefaler at du laster ned det elektroniske visumet og lagrer dette på din computer/mobil/nettbrett som du har med deg slik at du kan skrive dette ut på nytt hvis du skulle miste utskriften.

Tyrkias utenriksdepartement har laget en video som viser hvordan prosessen med elektronisk visum fungerer:


Ett visum kan brukes ved flere reiser

Reisende med norsk pass får et såkalt "multiple entry" visum for 90 dager i løpet av en periode på seks måneder. Disse 90 dagene kan benyttes til ulike tider. Det vil si at du kan forlate og ankomme Tyrkia flere ganger med ett og samme visum - men oppholdenes samlede lengde må begrenses til 90 dager totalt.

Nytt visum for 90 dager kan først fås når visumet er gått ut, seks måneder etter første innreisedato.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer