Nytes best med en Gammeldansk

Livsnyterens Københavnguide viser vei til perler blant Københavns serveringssteder, sett fra to Gammeldanskvenners ståsted.

Du kan drikke en lille en til alt. Boken gir en innføring i hvilken som passer best til hva.
Du kan drikke en lille en til alt. Boken gir en innføring i hvilken som passer best til hva. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva er da vel mer naturlig enn å starte med noen visdomsord fra nettopp en livsnyter på bølgelengde med de to Gammeldanskvennene. Sitatet er gjengitt i bokens første kapittel, som omhandler Gammel Dansk og den edle drikkens historie, og kan sies å ha ta den danske mentaliteten ganske så på kornet:

«Jeg forstår meg ikke på folk som drikker brennevin om kvelden da man like gjerne skal gå og legge seg. Nei, heller en skikkelig kaffedoktor på morgenen, den har man jo glede av hele dagen.»

Du som har vært i Danmark mer enn på handletur med danskebåten, vil vite at du gjerne får en lille en til frokost - som er danskenes lunsj - for man kan da ikke spise rugbrød med ost uten en snaps til, må vite.

21 serveringssteder

Boken er befridd fra enhver norsk skyldbetynget holdning til alkohol. Her tas vi med på en vandring til 21 vannhull og spisesteder, hovedsakelig i den danske hovedstad. Her er det lov til å drikke øl til frokost og snaps til lunsj - fordi det er hygge og kultur forbundet med det.Til sammen 17 københavnske serveringssteder er presentert i denne norske utgaven av boken - i tillegg til to i Fredriksberg, ett i Dragör og ett i Malmö. Felles for stedene er deres utmerkede atmosfære og deres gode drikke og deilige mat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer