Nytt billigflyselskap til Norge

Lavprisflyselskapet EasyJet starter flyginger fra Oslo Lufthavn i august.

EASYJET TIL NORGE: De er Europas nest største lavprisflyselskap og opererer 800 ruter i 31 land. Nå starter de flyvninger fra Oslo Lufthavn til Bergen Tegel. Foto: EasyJet
EASYJET TIL NORGE: De er Europas nest største lavprisflyselskap og opererer 800 ruter i 31 land. Nå starter de flyvninger fra Oslo Lufthavn til Bergen Tegel. Foto: EasyJet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EasyJet er Europas nest største lavprisselskap med over 800 kortdistanseruter i 31 land.

Med unntak av en kort periode for fem år siden, hvor de prøvde seg på en direkterute mellom Bergen og London, har Norge vært et uskrevet blad for akkurat dette lavprisflyselskapet.

Fra 3. august starter de opp daglige flyginger fra Oslo Lufthavn til Berlin Tegel.

Du kan allerede nå bestille billetter på EasyJets bookingside. De billigste billettene vi kan finne i august, er til 420 kroner én vei.

For kort tid siden lanserte også Norwegian et samarbeid med EasyJet som innebærer at man kan bestille billetter til Norwegians langdistanseflyginger fra EasyJets nettsider.

Ryanair, som er Europas største lavprisflyselskap, flyr ikke til Berlin fra Norge. De flyr kun til Hamburg, fra Torp. Fra å være fokusert på flyginger fra småflyplasser i Norge, startet Ryanair direkterute fra Oslo Lufthavn til London og Vilnius i oktober 2016.

Kampen om Tyskland og Berlin

Etter at airberlin gikk konkurs høsten 2017 og Berlin-rutene som dette selskapet tidligere hadde operert fra Oslo Lufthavn forsvant, har konkurransen på akkurat denne distansen vært liten.

Per i dag er det kun to selskaper å velge i, om du vil til Berlin: SAS flyr til Berlin Tegel og Norwegian til Berlin Schönefeld.

EasyJet og Lufthansa kjøpte konkursboet etter airberlin og nå satser EasyJet stort på den tyske hovedstadsflyplassen.

De har tidligere en solid posisjon om mange flyginger fra Berlin Schönefeld, hvor de opererer veldig mange av sine ruter videre ut i Europa fra.

Den nye norske ruten skal flys til Berlin Tegel, som et ledd i en større offensiv for å kapre markedsandeler også fra denne Berlin-flyplassen.

Tegel vs. Schönefeld

Reiseglade nordmenn kjenner godt til forskjellen på lavprisflyselskapenes flyplasser som gjerne ligger litt lenger unna den egentlige destinasjonen – og den største hovedflyplassen som ofte er større og gjerne er plassert nærmere byene.

EasyJets nye rute skal gå til Tegel, som altså er hovedflyplassen ved Berlin.

Dette er samme flyplass som SAS benytter. Norwegian flyr til Schönefeld.

Schönefeld er plassert sørøst i Berlin, 2 mil og 30 minutter med bil fra Potsdamer Platz, mens Tegel ligger nordvest, 1 mil og cirka 20 minutter med bil til samme sted i sentrum av Berlin.

– Bra for nordmenn

Avinor Oslo lufthavns trafikkutviklingsdirektør Jasper Spruit tror enda bedre forbindelser mellom Norge og Tyskland er bra både for norsk næringsliv og for norsk turisme.

– For nordmenn som ønsker å reise til Berlin betyr det et styrket totaltilbud og for Norge betyr det at vi har fått enda en direktelinje inn til landet vårt. Det vil både komme internasjonale turister som ønsker å se Oslo og Østlandsregionen og turister som skal med videreforbindelser til andre reisemål i Norge, sier han.

I 2017 reiste ca. 350.000 passasjerer mellom Oslo Lufthavn og flyplassene i Berlin.

EasyJet fraktet i 2017 80 millioner passasjerer mellom 31 land med en flyflåte bestående av 279 forskjellige fly.

– Vi er veldig glade for å legge Oslo Lufthavn inn i vårt utvidede nordiske rutenettverk, som også inkluderer ruter til Göteborg, Helsinki, Stockholm og København, sier Thomas Haagensen, Managing Director easyJet Europe i en pressemelding.

Ruten mellom Oslo Lufthavn og Berlin Tegel vil bli operert av en Airbus 320 maskin med 180 seter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer