Nytt bokstavsystem på Oslo S

Skal gjøre det enklere for passasjerene, og sørge for færre forsinkelser.

Den nye sektormerkingen skal blant annet bidra til færre forsinkelser, tror Jernbaneverket.  Foto: Berit B. Njarga
Den nye sektormerkingen skal blant annet bidra til færre forsinkelser, tror Jernbaneverket. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra og med mandag denne uken kunne de første togpassasjerene prøve ut et nytt system for å finne riktig vogn ved påstigning. Jernbaneverket, NSB og Flytoget tester nemlig ut såkalt sektormerking på perrongene på Oslo S og Nationaltheatret.

– Slik blir det lettere for kundene å se hvor på perrongen de bør stå ved påstigning, om de for eksempel ønsker å benytte seg av komfortvognen, forteller Thor Erik Skarpen, pressevakt i Jernbaneverket til DinSide.

Hovedhensikten med denne sektormerkingen er ifølge Skarpen å sørge for at toget bruker kortere tid på stasjonen.

Les også: Her slipper ikke lommetyvene til

En kartlegging NSB har gjort, viser nemlig at forsinkelser knyttet til stasjonsopphold utgjør cirka 35 prosent av de forsinkelsene NSB er ansvarlige for, skriver Jernbaneverket på sine nettsider.

Sektormerkingen fungerer på følgende måte: Hver perrong er merket med bokstaver fra A til G. På informasjonsskjermen på hver perrong står det beskrevet ved hvilken bokstav man bør stå om man ønsker å gå på en vogn som har toalett, plass til barnevogner, komfortavdeling eller lignende.

– Ved å gjøre det enklere for passasjerene å finne riktig vogn før påstigning, kan man også sørge for færre forsinkelser, og mer fornøyde kunder, tror Skarpen.

I løpet av 2013 skal denne typen sektormerking også bli tilgjengelig på jernbanestasjonene i Drammen, Skøyen og Lillestrøm, skriver Jernbaneverket.

Ved å sjekke infoskjermen på perrongen ser man ved hvilken bokstav på perrongen man bør stille seg opp for påstigning. Foto: Berit B. Njarga
Ved å sjekke infoskjermen på perrongen ser man ved hvilken bokstav på perrongen man bør stille seg opp for påstigning. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Les også: Du vil ikke tro ale nordmenn glemmer på flyplassen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer