Nytt flykaos i vente

Verdens flyselskaper skjelver på fra før ustødige vinger. Nå kommer flere nedskjæringer, kutt og mulige konkurser.

Publisert
Sist oppdatert

Flere internasjonale flyselskaper får nå merke virkningene av Bushs krigsvarsel mot Irak. Dette kommer på toppen av høye drivstoffpriser og generell økonomisk tilbakegang. IATA regner med fall i passasjertall på mellom 15 og 20 prosent avhengig av region.

Her er noen av kuttene som enten er i gang, eller er varslet nå:Skroll ned for resten av saken.Fra og med i dag (19. mars) kutter British Airways sine flygninger til Kuwait. Fra og med torsdag 20. mars stoppes rutene fra London til Tel Aviv. Kuttene kommer i kjølvannet av britiske myndigheters reiseadvarsler. De advarer for eksempel mot reiser til Kuwait, og anbefaler at britiske borgere forlater Kuwait umiddelbart. Fra tidligere har selskapet kuttet antall flygninger til Midt-Østen. Det melder BA i en pressemelding tirsdag 18.3.

Charterselskaper lar deg booke om ferien gratis innen seks uker før avreise.Mer leser du her.

Flere amerikanske flyselskaper har innført muligheter for kunder til gratis ombooking av reiser og destinasjoner i tilfelle de ombestemmer seg som følge av krig.CNN torsdag 13.3.

Amerikanske Delta Air Lines tilbyr uorganiserte ansatte 60 dagers ubetalt permisjon fra neste måned for å møte lavere etterspørsel. De ansatte beholder forsikringsordninger og fordelstilbud på flygninger i perioden.Fra USA Today tirsdag 18.3.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer