Nytt flysete med enda mindre benplass

Du "sitter" i halvstående stilling slik at flyet får plass til enda flere passasjerer.

Foto: Aviointeriors
Foto: Aviointeriors Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Neste uke presenteres det nye flysetet SkyRider på en flymesse i USA. Produsentene håper flysetet skal være forlokkende for selskaper som ønsker å skvise inn enda flere passasjerer i flykabinen.

SkyRider er et slags "salsete" der passasjerene halvveis står, halvveis sitter. Dermed reduseres benplassen til bare 23 tommer, rundt 58,5 cm. Det vanlige i dag er 75-80 cm benplass.

Det er det italienske selskapet Aviointeriors som står bak designen. De har tro på at lavprisselskaper vil være interessert i setene. Det kan godt hende, for Ryanair har tidligere luftet ideen om å ha ståplasser ombord på flyet.

- Vi er veldig sikre på at dette konseptet vil appellere til flyselskaper av økonomiske årsaker, sa Dominique Menoud, direktør i Aviointeriors ifølge USA Today.

Men Aviointeriors bør ha is i magen, for setene er ikke godkjent for bruk i fly ennå.

Les også: Fikk erstatning på grunn av trangt flysete

Kun vist på bilder

Foreløpig har Aviointeriors bare vist frem noen få bilder av setet. Det er vanskelig å si noe om sitteopplevelsen, men selskapet mener at den er veldig bra, og at det føles som om man sitter i en sal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer