Nytt hurtigtog Helsinki - St. Petersburg

Om tre år skal du kunne ta toget mellom Helsinki og St. Petersburg på tre timer.

Publisert
Sist oppdatert

Det er 2 1/2 time kortere reisetid enn togene bruker på denne strekningen i dag.

De finske og russiske statsbanene eier sammen togselskapet Karelian Trains, som har bestilt fire nye hurtigtog fra Alstom til den nette sum av cirka 925 millioner kroner.

Når hurtigtogene er på plass, er planen at den 450 kilometer lange strekningen mellom de to byene skal ha fire daglige avganger, mot dagens to. Samtidig skal det investeres i infrastrukturen på begge sider av grensen. I tillegg skal grensekontrollen i fremtiden foregå mens toget er i bevegelse over grensen, slik at man ikke taper tid på dette.

220 kilometer i timen

Togene vil ha en toppfart på 220 kilometer i timen, og plass til 350 passasjerer fordelt på syv vogner. I tillegg vil det være restaurant, businessklasse, og en egen avdeling for passasjerer som reiser med dyr.

I fjor reiste rundt 200.000 passasjerer på denne strekningen. Den finske statsjernbanen håper at passasjertallet har tredoblet seg fem år etter at de nye hurtigtogene er satt i trafikk i 2010.

Kilder: VR Group (Finlands jernbaner) og Svenska Dagbladet


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer