Nytt ikon for London

Splitter ny dobbeltdekker laget av sportsbilprodusent.

Foto: Fosters & Partners
Foto: Fosters & Partners Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nye røde toetasjes londonbussen blir et syn for øyet. Det er bilmerket Aston Martin som sammen med arkitektfirmaet Foster + Partners vant konkurransen on å designe bussen som skal frakte folk rundt i britenes hovedstad.

Londons røde Routemaster var et ikon for byen, spesielt på grunn av platformen bak, som gjorde det mulig å hoppe av og på bussen utenom stoppestedene. Men Routemasteren ble fjernet fra gatebildet i 2005, siden den ikke var tilpasset funksjonshemmede og rullestolbrukere.

Routemasteren ble erstattet med vanlige toetasjes busser, med billettsalg hos sjåføren foran, og utgang midt på bussens langside. Denne dobbeltdekkeren ble ikke like godt likt som den gode gamle Routemasteren.

Stilig og komfortabel

Den nye bussen reintroduserer den åpne platformen bak i bussen tilbake. Den har også en vanlig utgang på midten, slik at funksjonshemmede og rullestolbrukere også kommer seg enkelt av og på. Den er spesialdesignet for å kunne komme seg rundt i Londons trange gater. Det er selvsagt også lagt vekt på at passasjerene skal få en komfortabel tur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer