Nytt og revolusjonerende Darwinsenter åpnet

Darwin Centre i London lar deg se skapninger du aldri har sett, og du kan se forskerne i arbeid.

Helt tett på. Insektene er fremvist på en helt ny måte i Darwin Centre. Du kommer nærmere innpå, og noen av eksemplarene kan du til og med få ta og føle på. Foto: Natural History Museum
Helt tett på. Insektene er fremvist på en helt ny måte i Darwin Centre. Du kommer nærmere innpå, og noen av eksemplarene kan du til og med få ta og føle på. Foto: Natural History Museum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natural History Museum i London er idolet til så og si alle naturhistoriske museer over hele verden. Nå har det verdenskjente museet åpnet et splitter nytt og revolusjonerende Darwin Centre. Se video lenger ned.

London for barn

Det er ingen tvil - reiser du til London med vitebegjærlige barn, eller er av den nysgjerrige typen selv, er et besøk i Darwin Centre et absolutt must. Ikke bare er det gratis, og ikke bare kan du vandre rundt i timesvis og se Natural History Museums fantastiske samling av flora, fauna og mineraler fra hele verden. Samlingen teller totalt 70 millioner eksemplarer. I det nye Darwin Centre får du se deler av samlingen som ikke har vært tilgjengelig for publikum før.

Dessuten er Darwin Centre, som er en kokongformet, moderne installasjon plassert inne i selve Natural History Museum, arbeidsplassen til 350 forskerne som jobber med å kartlegge og analysere forskjellige arter. Det betyr at du som besøkende gjennom glassvegger ser dem i arbeid, der de studerer et ukjent insekt, eller prøver å finne ut mer om den nye arten som er blitt fisket opp i Norskehavet et sted. Ønsker du å stille spørsmål til forskerne, kan du også gjøre det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer