Nytt pass for reise til USA

Fra oktober holder ikke ditt gamle pass om du skal til USA.

Publisert
Sist oppdatert

Stem

Skal du til USA i høst? (Avsluttet)
Ja(73%) 828
Nei(17%) 196
Vet ikke(10%) 112
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


USA skjerper sikkerheten, og krever nye pass for visumfri innreise til statene. Skal du besøke USA etter 1. oktober i år, må du ha en ny type pass, eller søke om turistvisum.

Mer under annonsen

Mot terror

Nye pass må kunne leses i maskin, om du skal kunne reise inn i USA uten visum.
Nye pass må kunne leses i maskin, om du skal kunne reise inn i USA uten visum. Vis mer


Nye regler for innreise til USA er en følge av landets antiterror-tiltak. Norge og flere andre land som har avtale om visumfri innreise for turister, må fra 1. oktober i år forholde seg til nye passregler. For å slippe inn uten visum, må passet kunne leses i maskin. Disse passene kalles machine-readable passport (MRP). og både bilder, signatur og annen informasjon i denne passtypen kan leses av elektronisk. De skal være vanskeligere å forfalske, og raskere å kontrollere.

Få muligheter i Norge

Per i dag er det kun fire politidistrikter som kan lage denne typen pass: Oslo, Bærum, Drammen og Romerike. Til Aftenposten sier politidirektoratet at de arbeider med å få til praktiske løsninger for produksjonen av den nye passtypen. Det kan imidlertid ta tid å få innført over hele landet.

Rekker du ikke å få denne passtypen før reisen til USA i høst, må du søke om visum. Da kan du fortsatt reise inn uten MRP-pass.

Mer om pass og visum

 • Passfrihet - en illusjon?
 • Pass på reisen
 • Hvor trenger du visum?

  Ekstern lenke:

 • Mer hos USAs ambassade i Norge.

  Verktøy for reiselyst


  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer