Nytt pass på fem minutter

Lei den lange køen på passkontoret? Danskene har svaret...

Publisert
Sist oppdatert

Fra og med i dag kan dansker få utstedt pass på automat. Det er i Høje-Taastrup den nye ordningen først blir prøvd ut, skriver Berlingske Tidende på nett. Det sparer masser av tid for både personale og mann i gata.

Danmarks første passmaskin, Pasporten, ble innviet mandag formiddag, og nå er det slutt med å fylle ut blanketter og ta bilder som kanskje er i feil vinkel og må kastes, skriver avisen.

Høje-Taastrup Kommune, som ligger midt mellom Roskilde og København, regner med å kunne spare halvparten av tiden det har tatt å utgi pass etter at ansvaret for utstedelse ble overført fra politiet til kommunene i Danmark i 2007. Bestillingen tar bare noen få minutter.

Les også: Kjære, jeg mistet passet!

Teknologisk stormskritt

- Dette er et teknologisk stormskritt. Nå kan man nøye seg med å ta med seg sitt gamle pass og opplyse om hvor høy man er, og om man har vært statsborger i et annet land.

- Resten av opplysningene har vi fra før av. Maskinen tar så bildet, og man kan straks se, om det er godkjent til passbruk. Deretter skriver man under elektronisk, og så kan man velge om man vil hente passet, få det tilsendt eller få en SMS-beskjed om når det er ferdig, forklarer borgermester Michael Ziegler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer