Solreiser

Nytt vintermål

Nå kan du smake hvordan tacoen egentlig skal være.

VIVA MEXICO: Cancun er et brennhett reisemål. Nå setter Tui opp direktefly fra Norge. Foto: Carlos Santiago/Eyepix Group/Shutterstock
VIVA MEXICO: Cancun er et brennhett reisemål. Nå setter Tui opp direktefly fra Norge. Foto: Carlos Santiago/Eyepix Group/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenns reiselyst fortsetter å holde seg høy etter at verden åpnet opp igjen for fullt. Favoritter som Spania, Hellas og Italia har hatt tusenvis av nordmenn på besøk. Og i disse dager starter mange jakten på vinterens reiser til Kanariøyene, Kapp Verde, Thailand og Vietnam.

MUGGVEKST: Mugg i vannflaska er et veldig sikkert tegn på at flaska bør få seg en vask. Men vet du egentlig hvordan den bør vaskes? Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Nå dukker et nytt reisemål med direktefly fra Norge opp. Det er reisearrangørene Tui som setter opp direktefly til Mexico i vinter.

Kortere tid

- Nordmenn begynner virkelig å få øynene opp for dette spennende reisemålet. Det har kommet inn nesten tre ganger så mange bestillinger i år sammenliknet med i fjor vinter, sier kommunikasjonssjef, Anne Mørk-Løwengreen.

Det tar omtrent 10 timer å fly til Mexico med direktefly, mens det med mellomlandinger kan ta over 15 timer.

Den første charteravgangen til Mexico går 14. desember. Det er satt opp tre direktefly med Tui utover vinteren.

Følger svenskene

- Svensker og finner har i flere år omfavnet Mexico om vinteren, mens nordmenn har vært litt trege i avtrekkeren fram til nå.

Tallene gjelder både charter og rutefly. I fjor var det bare mulig å reise med rutefly, mens det i år også finnes tre charterfly med direkterute fra Oslo til Cancún.

Fredagstacoen

- Mexico er et fantastisk land. Her kan du oppleve alt fra autentiske natur- og kulturopplevelser i det tropiske paradiset som omringer landsbyen El Cuyo på nordkysten av Yucatán-halvøya til luksus og natteliv i Cancún og Playa del Carmen, sier Mørk-Løwengreen.

Tulum, Playa del Carmen og Cancún er allerede populære reisemål. Men nytt for sesongen er muligheten til å bo den pittoreske landsbyen El Cuyo, hvor naturopplevelser, ikke turister står i kø.

- Maten vet vi allerede at vi liker, selv om nok originalen skiller seg en del fra det vi serverer på fredagskveldene her i Norge. Stikkord her er friskt, fargerikt og spicy, sier Mørk-Løwengreen.

Har du et tips om reiser til Mexico?

Har du et tips om reiser til Mexico?

Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reiseekspert og -journalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om reiser til Mexico, eller ønsker du å fortelle din historie på Norges største forbrukernettsted DinSide.no? Eller har du en opplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap til?

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer