Offentlig hygge i sengehalmen

Mest intimt og størst tabu? Å kopulere i det offentlige rom er vel en av de aller største grenseovertredelsene. Eller?

Publisert
Sist oppdatert

Det ble stor oppstandelse da et svensk uteliggerpar protesterte på Sergels Torg mot den svenske boligpolitikken. Oppstandelsen skyldes ikke det de protesterte mot, men at de valgte offentlig kopulering som uttrykksmåte. Et realt overtramp av intimitetsgrensene til søta bror, eller oss for den saks skyld. Det var vel også litt av poenget – å tråkke over en grense vekker som regel mest oppsikt Det er ikke første gang offentlig svensk sex preget overskriftene her til lands. For et par år siden, ble ungdomssporten ha-samleie-på-et-offentlig-sted-og-forsvinn-før-purken-kommer avslørt i tabloidene. Vi ristet på hodet over de gale svenskene som hadde seg i all offentlighet.

Som om vi er så mye bedre? Halve Oslo skryter av å ha hatt seg på Holmenkollenhoppet. Altså: Gjøre det, snakke om det, men ingen skal se det. Da er imidlertid kanskje søta lillebror en smule mindre hyklerisk?

Private lyder

Lyder når man hygger seg i loppekassa er et annet stort tabuområde. Vi nordboere er nok litt pripne på lydene våre og vil ha dem for oss selv, mens i sydligere strøk der det er varmt og vinduene er åpne er dette et mer dagligdags tilfelle. I Japan har de en rekke hoteller med rom på timebasis for dem som ikke ønsker å bli overhørt av slekt og venner. Plassmangel og vegger av rispapir i leilighetene skapte behov for private rom, og de såkalte Love Hotellene er skapt for ektepar, heller enn lugubre affærer og prostitusjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer