Offentliggjør smitte-lister

Her kan du ha vært utsatt for smitte.

GÅR UT MED SMITTE-LISTER: Folkehelseinstituttet offentliggjør fra nå av lister med avganger på offentlig kommunikasjon der du kan ha blitt utsatt for corona-smitte. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
GÅR UT MED SMITTE-LISTER: Folkehelseinstituttet offentliggjør fra nå av lister med avganger på offentlig kommunikasjon der du kan ha blitt utsatt for corona-smitte. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Folkehelseinstituttet (FHI) vil heretter publisere informasjon om offentlig kommunikasjon hvor personer kan ha blitt utsatt for covid-19.

Informasjonen blir presentert i smittelister på FHIs nettsider, som vil oppdateres kontinuerlig.

Du kan sjekke smittelistene her, hos FHI.no

Med dette ønsker de å nå ut med informasjon til reisende som de ellers ikke ville kommet i kontakt med gjennom vanlig smittesporing eller hvor smittesporingen tar lang tid.

Smittesporing

- Vi har opprettet denne siden for å kunne samle informasjon om transportmidler der reisende kan ha vært utsatt for smitte, sier overlege Didrik F. Vestrheim ved FHI til Dinside.

FHI arbeider sammen med kommunene med å smittespore rundt hvert enkelt covid-19 tilfelle, noe som er viktig for å begrense spredningen av viruset.

For best mulig effekt, er det viktig å finne eventuelle andre som har vært i kontakt med den smittede og iverksette tiltak så raskt som mulig, men for noen kollektive transportmidler finnes det ikke passasjerlister, noe som vanskeliggjør smittesporingen.

- Ved reiser der det finnes passasjerlister er det mulig å komme i direkte kontakt med passasjerer som kan ha vært i kontakt med en smittsom person. Men i mange tilfeller er det ikke mulig å få kontaktinformasjon til de reisende, sier Vestrheim.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer